Οικονομία

ΟΑΕΕ ΙΚΑ και ΟΓΑ με ενιαίο σημείο εξυπηρέτησης

ΟΑΕΕ ΙΚΑ και ΟΓΑ με ενιαίο σημείο εξυπηρέτησης ΟΑΕΕ ΙΚΑ και ΟΓΑ με ενιαίο σημείο εξυπηρέτησης
ΟΑΕΕ ΙΚΑ και ΟΓΑ με ενιαίο σημείο εξυπηρέτησης Συστέγαση υποκαταστημάτων ασφαλιστικών ταμείων που βρίσκονται στην επαρχία, με τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική μελέτη, που ετοιμάζει ομάδα μηχανικών, η οποία έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία ασχολείται με τη συστέγαση των υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων σε επτά νομούς της χώρας,. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη έως το τέλος του μήνα και η διαδικασία της συστέγασης αναμένεται να αφορά κυρίως τις περιοχές εκείνες στις οποίες υπάρχουν ταυτόχρονα, τόσο υποκαταστήματα του ΙΚΑ, όσο και του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Στόχος είναι αφενός να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες των παραπάνω Ταμείων και αφετέρου να αξιοποιηθεί καλύτερα η ακίνητη περιουσία τους. Επίσης, οι συστέγαση των υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών δεν θα επιβαρυνθεί. Αντίθετα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποβλέπει στο να επιτευχθεί σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολίτες να γλιτώσουν την ταλαιπωρία της πολύωρης αναμονής και των μετακινήσεων.

Το ενιαίο δίκτυο παροχής υπηρεσιών για τα ασφαλιστικά ταμεία θα συμπεριλάβει εκτός από τη συστέγασή τους και την ένταξη σε αυτό όλων των εργαζόμενων που καλύπτουν τις διάφορες υπηρεσίες των ασφαλιστικών φορέων. Θα συγκροτηθεί σε επίπεδο δήμων, σε μια προσπάθεια να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.