Οικονομία

Πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 200 ανέργους σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ

Πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 200 ανέργους σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ
Πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 200 ανέργους σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ Αρχίζει, μεθαύριο Τετάρτη, στις 16 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) για συμμετοχή στο πρόγραμμα απασχόλησης που αφορά σε θέσεις εργασίας στη ΓΣΕΒΕΕ, στην ΕΣΕΕ και σε Οργανώσεις – μέλη τους, αλλά και στον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ, καθώς και σε πανελλήνιες οργανώσεις – μέλη τους επίσης.

Στόχος είναι να προκύψουν θέσεις εργασίας για 200 ανέργους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι:

* Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο Κέντρο Προσωρινής Απασχόλησης (ΚΠΑ 2).

* Είναι ηλικίας 18 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

* Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

* Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 25 ετών ( να διανύουν δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους έως και το 25ο έτος της ηλικίας τους) ανέρχεται στο ποσό των 22 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών ( να έχουν συμπληρώσει δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους το 25ο έτος της ηλικίας τους) που θα προσληφθούν στα πλαίσια του προγράμματος, η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τριάντα εννιά (39) μήνες εκ των οποίων οι τριάντα έξι (36) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και τρεις (3) μήνες σε δέσμευση του εργοδότη.

Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή σε περίπτωση που οι δικαιούχοι, έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 4.500.000 ευρώ.