Οικονομία

Χωρίς έγκριση της ΠΥΣ τα προγράμματα ΟΑΕΔ και μετατάξεις

Χωρίς έγκριση της ΠΥΣ τα προγράμματα ΟΑΕΔ και μετατάξεις Χωρίς έγκριση της ΠΥΣ τα προγράμματα ΟΑΕΔ και μετατάξεις
Χωρίς έγκριση της ΠΥΣ τα προγράμματα ΟΑΕΔ και μετατάξεις Με δύο νομοθετικές ρυθμίσεις δίνεται λύση στα προβλήματα που αφορούσαν στην πρόσληψη προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ , καθώς και στη μετάταξη υπαλλήλων στον ίδιο ή σε ανώτερο κλάδο. Μετά από τις σχετικές προβλέψεις του νομοθέτη δεν απαιτείται η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για να υλοποιηθεί η πρόσληψη προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ, όπως επίσης και η μετάταξη υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα στην παράγραφό 3 του άρθρου 8 του νόμου  Ν.4275/2014 (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 149/15-7-2014), «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.3528/2007)-Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι η πρόσληψη προσωπικού σε προγράμματα του ΟΑΕΔ δεν χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006. Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία κρίθηκε αναγκαία καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρούσε απαραίτητη την έγκριση πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

Επιπλέον στο ίδιο άρθρο και συγκεκριμένα στη παράγραφο 4, προβλέπεται ότι για τις μετατάξεις εντός του ίδιου ή ανώτερου κλάδου δεν χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006. Η ρύθμιση αυτή έγινε καθώς είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με την πράξη 192/2013 του Κλιμακίου Προληπτικού Ελέγχου στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο θεωρούσε ότι η μετάταξη έπρεπε να γίνει μετά από έγκριση της ΠΥΣ.