Οικονομία

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αξιολόγηση στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αξιολόγηση στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αξιολόγηση στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αξιολόγηση στις προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ Τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι στη ΝΕΡΙΤ , δηλαδή τη «διαδικασία αξιολόγησης», καταγγέλλει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις προσλήψεις των πρώτων 20, από 132 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. «Ακόμη και γι' αυτές τις ελάχιστες θέσεις, ωστόσο, προκρίθηκαν επιλογές έξω από κάθε λογική», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και εξηγεί: «Την ώρα που ο κλάδος μαστίζεται από πρωτοφανή ανεργία, η ΝΕΡΙΤ προσλαμβάνει σε θέσεις μόνιμου προσωπικού συνταξιούχους δημοσιογράφους, πριμοδοτώντας τους, μάλιστα, προκλητικά».

Πέραν των συνταξιούχων όμως, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και "εξόφθαλμη υπερ-μοριοδότηση κάποιων, μέσω της 'αξιολόγησης του βιογραφικού' και της συνέντευξης, προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές που είχαν προκύψει από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, τα αντικειμενικά κριτήρια".

Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στον τρόπο αξιολόγησης του έργου των δημοσιογράφων και, όπως σημειώνει, «το αποτέλεσμα αυτό τη δικαιώνει πλήρως». Παράλληλα, τονίζει η ΕΣΗΕΑ, «η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις πάγιες θέσεις της ΕΣΗΕΑ για στήριξη του αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ και για το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το μόρφωμα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ».

** Οι άνεργοι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΠΗΤ, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ωφελουμένων που δημοσιεύθηκε χθες και αφορά Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανένταξή τους στην αγορά, μπορούν να παραλαμβάνουν τις επιταγές κατάρτισης (training vouchers) από την Ένωση στην οποία ανήκουν, καθημερινά, 09:00-15:00, ώς την Τρίτη 19 Αυγούστου. Η παράδοση των vouchers θα γίνεται μόνο στους ίδιους τους ωφελούμενους.

πηγη:Αυγή