Οικονομία

ΟΓΑ :Προκαταβολή εισφορών κάθε δίμηνο για τους μετακλητούς αλιεργάτες

ΟΓΑ :Προκαταβολή εισφορών κάθε δίμηνο για τους μετακλητούς αλιεργάτες ΟΓΑ :Προκαταβολή εισφορών κάθε δίμηνο για τους μετακλητούς αλιεργάτες
ΟΓΑ :Προκαταβολή εισφορών κάθε δίμηνο για τους μετακλητούς αλιεργάτες Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Οι μετακλητοί αλιεργάτες που θα προσληφθούν από την 1η Ιουνίου 2014 και μετά, θα μπορούν να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, για χρονικό διάστημα ενός διμήνου. Σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο της διοίκησης του Οργανισμού, τονίζεται ρητά ότι η προκαταβολή ασφαλιστικών εισφορών για την ειδική αυτή κατηγορία εργαζομένων, θα περιλαμβάνει ένα δίμηνο εργασίας και όχι ένα εξάμηνο όπως ίσχυε έως 31 Μαϊου 2014.

Σε ό,τι αφορά το βιβλιάριο υγείας, θα χορηγείται στους μετακλητούς αλιεργάτες μετά την προκαταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ενός διμήνου, με διάρκεια ισχύος το σύνολο του χρόνου μετάκλυσης. Για τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργοδότες να έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση στον ΟΓΑ, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την απογραφή τόσο των ιδίων, όσο και των μετακλητών αλιεργατών που απασχολούν.