Οικονομία

Περιορισμένοι οι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας

Περιορισμένοι οι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας Περιορισμένοι οι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας
Περιορισμένοι οι πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας Περιορισμένους κατά πολύ πόρους για την υλοποίηση των δράσεων και την επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την περίοδο 2012-2014 διαχειρίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα σχετικά με την τελική έκθεση .

Η έκθεση παρουσιάστηκε (και εγκρίθηκε) κατά τη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι "υλοποιήσαμε έργα μεγάλης αναγκαιότητας για τους συμπολίτες μας, τα οποία παρουσίαζαν πλήρη ωριμότητα υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάσαμε νέα έργα πνοής για τον τόπο μας".

Ο Περιφερειάρχης έκανε ξεχωριστή αναφορά στους περιορισμούς και στις δυσχέρειες της πλήρους υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 της Π.Κ.Μ., υπογραμμίζοντας την υποχρηματοδότησή του λόγω του περιορισμού των διαθέσιμων πόρων σε ποσοστό 48% από το αναμενόμενο, καθώς και την ασφυκτικά -κατά τον ίδιο- καθοδηγούμενη από τα αρμόδια υπουργεία κατεύθυνση της χρηματοδότησης σε ληξιπρόθεσμες οφειλές και συνεχιζόμενα έργα.

Όπως είπε, από τις εκτιμώμενες εισροές του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες ανέρχονταν σε 741 περίπου εκατομμύρια ευρώ, οι πραγματικές πιστώσεις έφθασαν μόλις στο 52% και ανήλθαν σε 351,576,751.29 ευρώ.