Οικονομία

ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα πρακτικής με αμοιβή για 8.500 πτυχιούχους

ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα πρακτικής με αμοιβή για 8.500 πτυχιούχους ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα πρακτικής με αμοιβή για 8.500 πτυχιούχους
ΟΑΕΔ νέο πρόγραμμα πρακτικής με αμοιβή για 8.500 πτυχιούχους Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να δημοσιευτεί προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς 8.500 άνεργους νέους, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με το Εθνος Εργασία θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.

Το νέο πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης:

 Θεωρητικής κατάρτισης

• Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση, και

• Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων.

Eξάμηνη απασχόληση
Η νέα δράση προβλέπει εξάμηνη απασχόληση για τους νέους (επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) με ασφάλιση και μισθό που θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ αφορά 8.500 δικαιούχους και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (YouthEmploymentInitiative - ΥΕΙ).