Οικονομία

Μέσα στον Σεπτέμβριο η εθελουσία έξοδο στην Alpha Bank

Μέσα στον Σεπτέμβριο η εθελουσία έξοδο στην Alpha Bank Μέσα στον Σεπτέμβριο η εθελουσία έξοδο στην Alpha Bank
Μέσα στον Σεπτέμβριο η εθελουσία έξοδο στην Alpha Bank Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η εθελούσια έξοδος της Alpha Bank , καθώς η τράπεζα εμφανίζεται διατεθειμένη να αναλάβει το κόστος. Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της τράπεζας και εκπροσώπων των εργαζομένων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, συνδικαλιστικές πηγές αναφέρουν στο capital.gr ότι η εθελούσια της Alpha Bank θα εφαρμοστεί μέσα στο Σεπτέμβριο. Η Alpha Bank θέλει να μειώσει το μισθολογικό κόστος και σε αυτό το πλαίσιο έχει θέσει στόχο, μετά και την απορρόφηση της Εμπορικής, την αποχώρηση σχεδόν 800 εργαζόμενων. Στην παρούσα φάση ο στόχος αυτός επαναξιολογείται. Όπως, άλλωστε, αναφέρθηκε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, το μεγαλύτερο μέρος των δυνητικών συνεργειών από την εξαγορά της Εμπορικής θα κεφαλαιοποιηθούν μέσω του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης.

Αρχικά το σχέδιο «πάγωσε» λόγω του κόστους που έπρεπε να αποδώσει η τράπεζα στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, το οποίο κρίθηκε μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι της τράπεζας προέρχονται από την Πίστεως και την Εμπορική και άρα υπάγονται στο ΕΤΑΤ.