Οικονομία

voucher 18-24 παράταση για τις αιτήσεις

Παράταση για το πρόγραμα voucher 18 - 24 Παράταση για το πρόγραμα voucher 18 - 24
voucher 18-24 παράταση για τις αιτήσεις Παράταση για το πρόγραμμα voucher 18-24 έδωσε το υπουργείο Εργασίας .Η προθεσμία για τις αίτησεις έληγε αύριο αλλά οι νέοι που θέλουν να συμμετάσχουν θα έχοουν ακόμη λιγες ημέρες για να κάνουν την αίτηση τους

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 23.59 μ.μ. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης voucher  «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

*Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έληγε κανονικά τα μεσάνυχτα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών, εκ των οποίων οι 3.000 είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ και οι 9.000 είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher:
*    Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες δεξιότητες και ειδικά θεματικά αντικείμενα, το οποίο θα είναι διάρκειας 80 ωρών για απόφοιτους ΑΕΙ /ΤΕΙ και 120 ωρών για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
*    Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα είναι συνολικής διάρκειας 420 ωρών για απόφοιτους ΑΕΙ /ΤΕΙ και 380 ωρών για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
*    Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
 Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία» στην Ελλάδα.

δείτε εδω όλες τις λεπτομέρειες για το voucher απο 18 εως 24 ετών

NETWORK