Οικονομία

Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια

Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια
Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος για τα ανενεργά μπλοκάκια Προς κατάργηση οδεύει το τέλος επιτηδεύματος για όσους έχουν ανενεργά μπλοκάκια όλο το 2014 αφού το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται με νομοθετική ρύθμιση να προχωρήσει στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας που υποχρέωνε του επιτηδευματίες που δεν είχαν εισπράξει ούτε ευρώ να καταβάλλουν το προβλεπόμενο τέλος επιτηδεύματος.

Ειδικότερα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να εισηγείται την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα, ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια.

Το τέλος επιτηδεύματος που πλήρωναν 650 ευρώ όσοι είχαν μπλοκάκι ας ήταν και ανενεργό

Παράλληλα οι εργαζόμενοι με "μπλοκάκι" (που έχουν έγγραφη σύμβαση με έως τρεις εργοδότες ή σε περίπτωση περισσοτέρων τουλάχιστον το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχονται από 1 εργοδότη), καθώς και οι Αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικές, καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος, το ποσό των 500 ευρώ.

Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος. Χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) ημερών λογίζεται ως μήνας.