Οικονομία

Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας

Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας
Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει την πρόσληψη με επιλογή, Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκας (ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ), με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και Ωριαίας Αντιμισθίας στα πλαίσια σχολείου εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας.

Τα διδασκόμενα μαθήματα, οι θέσεις των διδασκόντων καθώς και οι κατ' αντιστοιχία διδακτικές ώρες καθορίζονται, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

α/α

διδασκομενο μαθημα

θεσεις διδασκοντων

συνολο διδακτικων ωρων

1

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

2

1169

3. Οι υποψήφιοι προς πρόσληψη διδάσκοντες, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ακόλουθες επισημάνσεις / διευκρινήσεις :
α. Οι αναγραφόμενες διδακτικές ώρες είναι ο μέγιστος αριθμός ωρών που δύνανται να διδάξουν και οι δύο συνολικά. Το ύψος της ωριαίας αντιμισθίας (αποζημίωση διδασκαλίας ωρομίσθιου διδάσκοντα) που καταβάλλεται, είναι ανάλογο με τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιούνται από τον κάθε διδάσκοντα και καθορίζεται με βάση τα απαιτούμενα ειδικά προσόντα που πρέπει να έχει ο διδάσκων προκειμένου να διδάξει ένα μάθημα, όπως αυτά καθορίζονται στην παρούσα και όχι με βάση τον/τους τίτλο/τίτλους σπουδών που ενδεχομένως να κατέχει, σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 2/42740/0022 /14-08-2008 Απόφ. ΥΦΕΘΑ (ΦΕΚ Β' 1732).
β. Τα μαθήματα εκτελούνται στο ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ, που εδρεύει στην περιοχή Σκαραμαγκά.
γ. Οι προσληφθέντες υπογράφουν ατομική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία, με τους απαραίτητους όρους-διατάξεις. Η συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως με το πέρας του σχολείου.

δ. Οι διδάσκοντες έχουν υποχρέωση να ακολουθούν απαρέγκλιτα το εκάστοτε και ισχύον πρόγραμμα μαθημάτων (ώρες και ημέρες διδασκαλίας), όπως αυτό καθορίζεται με απόφαση του ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ.
ε. Οι συνολικές ώρες διδασκαλίας του ανωτέρω πίνακα αναφέρονται στο Σχολείο Εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας του Πολεμικού Ναυτικού που προγραμματίζεται να διεξαχθεί για τα εκπαιδευτικά έτη 2014 - 2015 και 2015 - 2016 με διάρκεια 13 μηνών (282 εργάσιμες ημέρες).

στ. Το ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ διατηρεί το δικαίωμα της μη καλύψεως (μερικώς ή ολικώς) της θέσης ή / και των ωρών διδασκαλίας, όπως αυτή προκηρύσσεται με την παρούσα προκήρυξη, σε περίπτωση μεταβολής των εκπαιδευτικών του αναγκών.

ζ. Οι Σχολές έχουν το δικαίωμα να κάνουν επαλήθευση της γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών και πιστοποιητικών των υποψηφίων καθηγητών που διορίστηκαν. Υποψήφιος, ο οποίος στην αίτησή του διαλαμβάνει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία που επηρεάζουν την κατάταξή του στον πίνακα σειράς προτεραιότητας ή δεν συμπληρώνει όλα τα στοιχεία της αίτησής που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας στον οικείο πίνακα, αποβάλλεται από τη διαδικασία με απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής. Σε περίπτωση δε που αποκαλυφθεί ότι διορίστηκε με βάση ψευδή και αναληθή δικαιολογητικά, θα ανακαλείται ο διορισμός και θα κινείται η διαδικασία για την ποινική του δίωξη.

η. Οι Σχολές δεν υποχρεούνται να καλούν τους υποψηφίους, των οποίων τα κατατιθέμενα δικαιολογητικά είναι ελλιπή, για συμπλήρωση αυτών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
8. Οι υποψήφιοι προς πρόσληψη διδάσκοντες καλούνται να υποβάλουν τα
παρακάτω δικαιολογητικά:
α. Αίτηση, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στο δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας, μαζί με μία πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία. Στην αίτηση θα δηλώνεται υποχρεωτικά από τον υποψήφιο και η διαθεσιμότητά του σε εβδομαδιαία βάση.

β. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η Ελληνική ιθαγένεια καθώς και ο τρόπος και η ακριβής ημερομηνία κτήσης αυτής.


γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν κατέχουν δημόσια θέση, ή στην περίπτωση που κατέχουν, δήλωση για την κατηγορία, το βαθμό και το είδος της κατεχόμενης θέσης, έχοντας υπόψη τους περιορισμούς περί πολυθεσίας. Σε περίπτωση πρόσληψής τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσκομίζουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός, υπολογιζόμενης από την ημέρα κοινοποίησης της πρόσληψής τους, απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου που ανήκουν, η οποία θα επιτρέπει την απασχόληση τους, αλλιώς θα ανακαλείται η πρόσληψη τους.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναφέρεται:
(1) Εάν έχει καταθέσει αίτηση υποψηφίου ωρομίσθιου καθηγητή και σε άλλη Σχολή των ΕΔ.
(2) Σε ποιες Σχολές κατέθεσε αίτηση.
(3) Σε ποια γνωστικά αντικείμενα ανά Σχολή
(4) Τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα.
ε. Βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα παρατίθενται σύντομα βιογραφικά στοιχεία, (ονοματεπώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, σημερινή απασχόληση, οικογενειακή κατάσταση, διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας).
στ. Τίτλους Σπουδών και Διπλώματα, αρμοδίως επικυρωμένα, από τα οποία θα αποδεικνύονται οι σπουδές των ενδιαφερομένων.
ζ. Βεβαίωση προϋπηρεσίας σε εκπαιδευτικά καθήκοντα σε σχέση με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, όπως αυτή θα προκύπτει από τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά. Για την απόδειξη της προϋπηρεσίας οι υποψήφιοι υποχρεούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

(1) Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα:

Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα σε μήνες, ημέρες ή ώρες απασχόλησης. Πέραν της βεβαίωσης η προϋπηρεσία να δηλώνεται από τον υποψήφιο με Υπεύθυνη Δήλωση.
(2) Οι ελεύθεροι επαγγελματίες:

1/ Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα όπως
παραπάνω.

2/ Υπεύθυνη Δήλωση, χωριστά από την αίτηση, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 1599/86, ότι η προϋπηρεσία είναι εκπαιδευτική και σχετική με το αντικείμενο της θέσης.
3/ Υποβολή μίας τουλάχιστον σχετικής σύμβασης ή δελτίων παροχής υπηρεσιών που καλύπτουν ενδεικτικά τη διάρκεια και το είδος της προϋπηρεσίας στην οποία να αναφέρεται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας.
4/ Επιπλέον των παραπάνω η προϋπηρεσία να δηλώνεται από τον υποψήφιο με Υπεύθυνη Δήλωση.

Για προϋπηρεσία η οποία έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή,
επιπλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται κατά τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση του εργοδότη στον οποίο απασχολήθηκε, στην οποία να αναφέρεται ο χρόνος και το είδος της απασχόλησης και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού οργανισμού είτε πρόκειται για αμιγώς κρατική ή αμιγώς ιδιωτική ή μικτή ασφάλιση. Εάν ο χρόνος προϋπηρεσίας έχει διανυθεί σε υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα της αλλοδαπής, αποδεικνύεται με βεβαίωση του αντίστοιχου δημόσιου φορέα. Σε κάθε περίπτωση, τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι νόμιμα επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 6α(2).

Οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας θα πρέπει να αναφέρουν σαφώς το χρονικό διάστημα της απασχόλησης, εάν είναι δυνατό, σε μήνες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μετατρέπονται σε μήνες ακολουθώντας ίδια πρακτική για όλους του υποψήφιους. Αν η προϋπηρεσία έχει υπολογιστεί ως αριθμός ημερομισθίων το σύνολο των ημερών απασχόλησης θα διαιρείται διά του 25 ή αν η προϋπηρεσία έχει υπολογιστεί ως χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης έως την ημερομηνία λήξης της απασχόλησης διά του 30.

η. Επισημαίνεται ότι η αίτηση και οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να είναι συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τους ίδιους τους υποψηφίους και θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του Ν.2690/99. Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκυρότητα ή μη της υποβαλλόμενης αίτησης και των δικαιολογητικών, είναι ο ίδιος ο υποψήφιος.

θ. Όλα τα αντίγραφα εγγράφων θα πρέπει να είναι αρμοδίως επικυρωμένα, όπου αυτό απαιτείται, σύμφωνα με το Ν. 4250/14

ι. Όλα τα πιστοποιητικά και δικαιολογητικά, τα οποία απαιτούνται σύμφωνα με την προκήρυξη, πρέπει να συνυποβάλλονται με την αίτηση του υποψηφίου. Πιστοποιητικά και δικαιολογητικά τα οποία υποβάλλονται μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και εντός δέκα ημερών από αυτή, θα γίνονται δεκτά μόνο κατόπιν αποδεδειγμένων λόγων ανωτέρας βίας (π.χ. απεργία /κινητοποίηση υπαλλήλων του φορέα έκδοσης πιστοποιητικού/δικαιολογητικού, νοσηλεία σε νοσοκομείο του υποψηφίου), η εξέταση των οποίων εναπόκειται στην κρίση της Τριμελούς Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, προσόντα κτηθέντα μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής δικαιολογητικών, δεν θα προσμετρώνται ως μόρια.

ια. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την προκήρυξη υποβάλλονται απευθείας στη σχολή Ξένων Γλωσσών ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ με την κατάθεση αυτών ή με συστημένες επιστολές το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης, η οποία θα αποδεικνύεται από την ευανάγνωστη ημερομηνία σφραγίδας κρατικού ταχυδρομείου.

Οι επιλεχθέντες για πρόσληψη διδάσκοντες προσέρχονται στο ΓΕΝ εντός χρονικού διαστήματος δέκα (10) ημερών από την ανάρτηση του πίνακα προσληφθέντων για την υπογραφή της ατομικής τους σύμβασης εργασίας όπου και θα υποβάλλουν:
α. Πιστοποιητικό υγείας της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι συναινεί στην αυτεπάγγελτη εκ μέρους της Υπηρεσίας αναζήτηση Πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης τύπου Α' από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση Στρατιωτικών Υποχρεώσεων ή η νόμιμη απαλλαγή (για τους άρρενες) και Αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από τις αρμόδιες Αρχές.
γ. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής για οποιονδήποτε λόγο των παραστατικών των παραγράφων 9α και 9β, καθώς και σε περίπτωση που από τα υποβαλλόμενα παραστατικά δεν προκύπτει η κτήση των απαιτούμενων προσόντων ή προκύπτουν κωλύματα διορισμού, διαγράφονται οι εν λόγω από τον οικείο Πίνακα Επιτυχόντων και καλούνται για πλήρωση της θέσης οι αμέσως επόμενοι.

Μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων κανένα δικαιολογητικό έγγραφο δεν θα γίνεται δεκτό.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ