Οικονομία

Δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφιών δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφιών δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
Δωρεάν πρόγραμμα μαστογραφιών δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Μέσω του Προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφιών που συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» το τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης παρείχε τη δυνατότητα σε 12 άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες από 40 έως και 69 ετών την υλοποίηση Δωρεάν ψηφιοποιημένης μαστογραφίας .

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού» στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιοποιημένης μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού ενώ επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα κάτοικο του Δήμου μας ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η μετακίνηση των γυναικών γίνεται με αυτοκίνητο που έχει εξασφαλίσει ο δήμος μας για την διευκόλυνση τους.

Τα ραντεβού γίνονται μια φορά μηνιαίως ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Τα επόμενα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Δεκέμβριο 2014.Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ:2109961973(κ/α Κουρτέσα)