Οικονομία

Μόνο με πιστοποιημένο σπόρο η επιδότηση σκληρού σίτου από το 2015

Μόνο με πιστοποιημένο σπόρο η επιδότηση σκληρού σίτου από το 2015 Μόνο με πιστοποιημένο σπόρο η επιδότηση σκληρού σίτου από το 2015
Μόνο με πιστοποιημένο σπόρο η επιδότηση σκληρού σίτου από το 2015 Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σκληρού σίτου από το 2015 με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, θα είναι και η χρήση πιστοποιημένου σπόρου από τους καλλιεργητές.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή σχετικά ερωτήματα παραγωγών, τονίζοντας, ότι για τη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιοτικής παραγωγής του σκληρού σίτου της χώρας είναι αναγκαία η χρήση πιστοποιημένου σπόρου.

«Στο πλαίσιο αυτό», συμπλήρωσε, «δεν είναι δυνατό να γίνουν δεκτά αιτήματα καλλιεργητών για χρήση μικρότερης ποσότητας σπόρου σκληρού σίτου ανά στρέμμα από όση μέχρι σήμερα προϋπέθετε η καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος, με βάση το άρθρο 68 του καν. 73/2009 που ανερχόταν σε 10 κιλά πιστοποιημένου σπόρου ανά στρέμμα. Επομένως, η ελάχιστη ποσότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα των 10 κιλών ανά στρέμμα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα».