Οικονομία

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε μένουν ενεργά τα περσινά vouchers, οι πιο «hot» προορισμοί

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε μένουν ενεργά τα περσινά vouchers, οι πιο «hot» προορισμοί
Για πρώτη φορά, ο κοινωνικός τουρισμός της ΔΥΠΑ θα «τρέξει» ένα μήνα νωρίτερα, από 1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024. Πότε λήγουν τα περσινά vouchers;

Για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και για το πώς κινούνται οι δικαιούχοι μίλησε την Τρίτη η υποδιοικήτρια του ΔΥΠΑ Γιάννα Κορμόβα.

Όπως υπενθύμισε, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου και για την περσινή σεζόν και για την φετινή. Οι περσινοί δικαιούχοι μπορούν ακόμα δηλαδή να ενεργοποιήσουν τις αιτήσεις τους και να πάνε διακοπές, ενώ οι φετινοί έχουν αρχίσει να τις ενεργοποιούν από την 1η Ιουλίου.

Όσον αφορά τους προορισμούς, την πρώτη θέση κατέχει η Εύβοια, ενώ ακολουθούν διάφορες περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πρέβεζα κι η Πιερία.

Σύμφωνα με την Γιάννα Κορμόβα, οι συνολικές επιταγές από το περσινό πρόγραμμα ξεπερνούν τις 150.000 που έχουν ήδη πάει, ενώ 39.500 ήταν οι δηλώσεις που ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο. Άλλες 300.000 είναι οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 - 24. Πρέπει να σας πω ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 197 και συνεχίζουν. Οι φετινοί μας δικαιούχοι έχουν δικαίωμα να πάνε διακοπές μέχρι του χρόνου 30/6 - τόνισε.

Υπενθύμισε μάλιστα πως οι δικαιούχοι έχουν και κάλυψη του 25% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αλλά και πως ο κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα επικαιροποιείται συνεχώς.

Δείτε τα καταλύματα ΕΔΩ

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών - εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.