Οικονομία

ΟΑΕΕ: Λύθηκε το μηχανογραφικό πρόβλημα για την ρυθμιση

ΟΑΕΕ: Λύθηκε το μηχανογραφικό πρόβλημα για την ρυθμιση ΟΑΕΕ: Λύθηκε το μηχανογραφικό πρόβλημα για την ρυθμιση
ΟΑΕΕ: Λύθηκε το μηχανογραφικό πρόβλημα για την ρυθμιση Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν από σήμερα και οι ασφαλισμένοι – οφειλέτες του ΟΑΕΕ, μέσω των υποκαταστημάτων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης, λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με την ηλεκτρονική διασύνδεση των υποκαταστημάτων και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), που έχει επιφορτιστεί με την αποδοχή όλων των αιτήσεων από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Εδώ και μία εβδομάδα, που βρίσκεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ήθελαν να υπαχθούν σε αυτή, δεν μπορούσαν να το κατορθώσουν, μέσω των υποκαταστημάτων του Οργανισμού. Χρειάστηκε να δημιουργηθεί ξεχωριστή ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΗΔΙΚΑ προς τον ΟΑΕΕ, η οποία πέρασε χθες από τον απαραίτητο έλεγχο και σήμερα, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία. Έτσι, στο εξής οι οφειλέτες του Οργανισμού, δεν θα χρειάζεται να μεταβούν υποχρεωτικά στα παραρτήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για να υποβάλλουν την σχετική αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση. Θα μπορούν να το πράξουν και μέσω των υποκαταστημάτων του Οργανισμού.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ, υπάγονται στην ρύθμιση, ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/08/2014, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση παραμονής στη ρύθμιση αποτελεί η εμπρόθεσμη καταβολή των τρεχουσών εισφορών. Ο ΟΑΕΕ καλεί τους ασφαλισμένους να συμμετέχουν στη νέα ρύθμιση, η οποία είναι εξαιρετικά ευνοϊκή, με εξόφληση έως και 100 δόσεις, υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στα τέλη καθυστέρησης, αυξημένες δυνατότητες επανένταξης και μειωμένο επιτόκιο στη διάρκεια της ρύθμισης.