Οικονομία

Πάνω από 6.000 οι έως τώρα αιτήσεις για αποζημιώσεις από τις καταστροφές στη Θεσσαλία

EUROKINISSI EUROKINISSI
Πάνω από 6.000 αιτήσεις, έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί, σε ασφαλιστικές εταιρείες, για αποζημιώσεις από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία «Daniel».

Πάνω από 6.000 αιτήσεις, έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί, σε ασφαλιστικές εταιρείες, για αποζημιώσεις από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία «Daniel»,  σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Η ασφαλιστική αγορά προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς την διαδικασία αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών, για την αποζημίωση σε ασφαλισμένα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 6011 αιτήσεις για αποζημίωση. Τα στοιχεία προήλθαν από 24 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, που αντιπροσωπεύουν το 97,6% της παραγωγής ασφαλίσεων περιουσίας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι 4.307 περιπτώσεις αφορούν ασφαλίσεις περιουσίας. Αναλυτικά, 1.714 κατοικίες, 2.032 επιχειρήσεις 69 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 116 τεχνικά έργα και 376 φωτοβολταϊκά συστήματα.

 Οι υπόλοιπες 1.699 αφορούν ασφάλιση αυτοκινήτων και 5 ασφάλιση σκαφών.

Όπως σε κάθε περίπτωση καταστροφικού συμβάντος, η ΕΑΕΕ προχωρά σε αναλυτική καταγραφή που θα περιλαμβάνει πλήθος ζημιών, ποσά αποζημιώσεων και ασφαλισμένα κεφάλαια ανά κατηγορία και γεωγραφική κατανομή τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν με την ολοκλήρωσή της.