Οικονομία

Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις για σύνταξη- Μεγάλες χαμένες οι μητέρες ανηλίκων

Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση - Χαμένες οι μητέρες ανηλίκων Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση - Χαμένες οι μητέρες ανηλίκων
Οι αλλαγές στις προϋποθέσεις για σύνταξη- Μεγάλες χαμένες οι μητέρες ανηλίκων Τους 250.000 ασφαλισμένους ενδέχεται να φτάσουν εκείνοι που θίγονται από τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, οι οποίες επιφέρουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας και συνταξιοδότησης. Εργαζόμενοι τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα είναι πλέον αντιμέτωποι με μέτρα που ανατρέπουν για ακόμα μια φορά τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Βασική κατηγορία που θίγεται από το ενδεχόμενο κατάργησης των συντάξεων σε ηλικίες κάτω του 62ου έτους από το 2019 είναι οι μητέρες ανηλίκων που μέχρι σήμερα μπορούσαν να βγουν σε ηλικία 50 ετών καθώς θα πρέπει να εργαστούν για άλλα 12 χρόνια.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα να συμβεί και σε άνδρες και γυναίκες, που θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη με ειδικές ρυθμίσεις στα 55 τους χρόνια. Μια άλλη μεγάλη κατηγορία εργαζομένων που θα θιγεί από την αύξηση ορίων ηλικίας προκειμένου να πάρει την κατώτατη σύνταξη είναι οι σημερινοί σαρανταρηδες. Δηλαδή, όσοι γεννήθηκαν μετα την 1-1-1975. Αυτοί θα χρειαστεί να δουλέψουν πέντε ή και έξι χρόνια παραπάνω για να πάρουν την κατώτατη σύνταξη αφού από τα 15 χρόνια που είναι σήμερα το ελάχιστο όριο ανεβαίνει στα 20 ή 21 έτη.