Οικονομία

Ηλεκτρικός: 10λεπτη στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Ηλεκτρικός: 10λεπτη στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου Φωτογραφία: INTIME
Σε 10λεπτη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) προχωρούν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι, στη μνήμη του εργοδηγού Πέτρου Γιάμαλη, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα πριν από 2 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι «από τότε, με εξαίρεση το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η τροχαία και ανέλυσε τα γεγονότα, δεν έχει συμβεί τίποτα απολύτως. Το πόρισμα εξαφανίστηκε στα συρτάρια της γραφειοκρατίας, οι δηλώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών, αποδείχτηκαν λόγια… Όλο αυτό θυμίζει το τσιμέντο που έσπευσαν να ρίξουν στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί, ούτε έχει λογοδοτήσει κανείς, κανένα “μαχαίρι δεν έφτασε στο κόκκαλο” και δεν μάθαμε τι απέγιναν οι δικογραφίες για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 15 χρόνων που ζήτησε ο π. Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου».

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, την Πέμπτη στην γραμμή 1 (γραμμή ΗΣΑΠ) στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουν 10λεπτη στάση εργασίας για να μεταβούν στο χώρο του δυστυχήματος για να τιμήσουν τον συνάδελφό τους. «Διαμηνύουμε προς όλους τους αρμόδιους ότι δεν θα αφήσουμε ο Πέτρος να προστεθεί σαν αριθμός στον θλιβερό κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων της χώρας μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ξεκινήσει η διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα από την εταιρεία, ώστε να μην κλάψουμε ακόμα έναν Πέτρο. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα αγωνιστούμε για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του άδικου χαμού του» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.