Οικονομία

Έκλεισαν οι αιτήσεις για 6.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ μέσα σε λίγες ώρες

Έκλεισαν οι αιτήσεις για 6.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ μέσα σε λίγες Έκλεισαν οι αιτήσεις για 6.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ μέσα σε λίγες
Έκλεισαν οι αιτήσεις για 6.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ μέσα σε λίγες ώρες Ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για το συμπληρωματικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 6.000 προσλήψεις αφού έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες ως προς την υποβολή αιτήσεων λόγω κάλυψης των θέσεων.

Δεν έληψαν όμως και πάλι τα προβλήματα αφού από λίγο πριν τις 10:00 που άνοιγε η ηλεκτρονική αίτηση, το σύστημα άρχισε να πέφτει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταχωρηθούν αιτήσεις απο τους ενδιαφερόμενους. Για να ολοκληρωθεί μια αίτηση χρειαζόταν τουλάχιστον μία ώρα. Η εφαρμογή πέταγε εκτός συνεχώς τους αιτούντες με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η υποβολή

Τα προβλήματα είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσουν νέες διαμαρτυρίες απο επιχειρήσεις και τους ενδιαφερομένους ενώ ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να σχεδιάσει με διαφορετικό τρόπο την υποβολή αιτήσεων ή η εφαρμογή να βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους προγράμματα.

Όσο προκηρύσει προγράμματα ο Οργανισμός το ενδιαφέρον θα αυξάνεται αφού πλέον οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το κόστος της λειτουργίας τους. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει με την ηλεκτρονική αίτηση για την κοινωφελή εργασία που αναμένουν χιλιάδες άνεργοι.