Οικονομία

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση απούσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για ανέργους

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση απούσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για ανέργους Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση απούσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για ανέργους
Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση απούσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για ανέργους Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μηδαμινή είναι η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στην οικονομική στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σχετική ερώτηση υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης προς την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Marianne Thyssen, στην οποία ζητάει να ενημερωθεί για ποιο λόγο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αξιοποιήσει, ως όφειλε, τα κονδύλια από το συγκεκριμένο Ταμείο.

Η κα Thyssen στην απάντησή της παραπέμπει στην ελληνική κυβέρνηση για περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαιώνει ότι έως τις 2 Δεκεμβρίου, είχαν υποβληθεί πέντε αιτήσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο. Την ίδια στιγμή, η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν καταθέσει 9 και 12 αιτήσεις, αντίστοιχα. Επίσης, κα Thyssen τονίζει ότι η Επιτροπή δεν προτίθεται να επανεξετάσει το πεδίο εφαρμογής του Ταμείου ή τους όρους για τη χορήγηση στήριξης από το Ταμείο. Επιπλέον, προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει, μέσω αίτησης, να υπάρξει δυνατότητα αξιοποίησης του Ταμείου για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

NETWORK