Οικονομία

Σε θέση «μάχης» οι αγρότες και εκτός Αθήνας - Κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης

Σε θέση «μάχης» οι αγρότες και εκτός Αθήνας - Κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης Φωτογραφία: Eurokinissi
Σε αποκλεισμό τελωνείων αλλά και κεντρικών οδών προχωρούν περιφερειακά οι αγρότες, ταυτόχρονα με το μεγάλο συλλαλητήριο των συναδέλφων τους στην Αθήνα

Σε αποκλεισμό των τελωνείων Ευζώνων και Νίκης προχώρησαν αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Περίπου 200 αγρότες από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και από το μπλόκο της Παραλίμνης, στο νομό Πέλλας, με τέσσερα τρακτέρ απέκλεισαν την είσοδο των επιβατικών οχημάτων αλλά και των φορτηγών στο τελωνείο Ευζώνων, στο Κιλκίς, και -όπως λένε- ανά μία ώρα θα αποφασίζουν αν θα ανοίγουν ή θα αποκλείουν το συνοριακό πέρασμα.

Στο μεταξύ, περίπου 40 αγρότες μπλόκαραν από τις 5 το απόγευμα και για δυόμισι ώρες το ρεύμα εισόδου και εξόδου στο παλιό τελωνείο της Νίκης, στη Φλώρινα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο κέντρο Τρικάλων

Με κλείσιμο του δρόμου μπροστά στην Κεντρική Πεζογέφυρα και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πραγματοποιούν όσοι αγρότες έμειναν πίσω στα Τρίκαλα.

Την ίδια ώρα που συνάδελφοι τους βρίσκονται στην Αθήνα και δίνουν τον δικό τους αγώνα για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στους δρόμους και οι Σαμιώτες αγρότες

Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αμπελοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι, αλιείς, παραγωγοί λαϊκής αγοράς έδωσαν ραντεβού στις 5 το απόγευμα, στο Δ/Δ της Χώρας, όπου συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά οχήματα και με τρακτέρ, προκειμένου να κατευθυνθούν στην πόλη της Σάμου, στο σημείο της συγκέντρωσης.

Νωρίτερα οι αγρότες των Μπλόκων που έφταναν στην Αθήνα μοιράζονταν με ενθουσιασμό βίντεο που αποτύπωναν την στήριξη εργαζομένων και εμπόρων στην Αττική πρωτεύουσα

Με χειροκροτήματα υποδέχεται ο λαός της Αττικής τους αγρότες που φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας με τρακτέρ!
«Είμαστε μαζί σας!», «Μπράβο!» φωνάζουν εργαζόμενοι και έμποροι σε όλη την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ περνάει το κομβόι των τρακτέρ.

{https://www.facebook.com/groups/166974617426162/posts/1536261827164094/}