Οικονομία

Γενική Απεργία 17 Απριλίου: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, προς στάση εργασίας ο ΟΑΣΑ

Γενική Απεργία 17 Απριλίου: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, προς στάση εργασίας ο ΟΑΣΑ
Ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε πως - ανήμερα της γενικής απεργίας - η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία, ενώ τις επόμενες ώρες «κλειδώνουν» κι οι αποφάσεις του ΟΑΣΑ για στάση εργασίας στην Αθήνα

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως τα λεωφορεία τραβούν χειρόφρενο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από σχετική απόφαση του σωματείου να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ λαμβάνουν αυτή την ώρα τα σωματεία των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.

Αυτό που φαίνεται να κλειδώνει είναι στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδια έως τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κάπως έτσι τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00.

Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Χωρίς προαστιακό η Αθήνα

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ανακοίνωσε νωρίτερα κι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, αναμένεται να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αναμένεται να λάβουν αποφάσεις από τη Δευτέρα 15 Απριλίου.