Οικονομία

ΥΜΑΘ: Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις

ΥΜΑΘ: Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις ΥΜΑΘ: Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις Φωτογραφία: ΥΜΑΘ: Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις
ΥΜΑΘ: Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις «Η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων αποτελεί ένεση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, επιδίδοντας, σήμερα, άλλες επτά επιταγές, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, σε εταιρείες, τα επενδυτικά σχέδια των οποίων εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 και εγκρίθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από την αρμόδια διεύθυνση Περιφερειακής Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΜΑΘ.

   Πρόκειται για τις εταιρείες «Βικτώρια ΑΕ», «Γ. Νίκου Α.Ε», «Αφοί Τόλκα», «Μητσιόπουλος-Τζιάκας Ο.Ε.», «Σπανός ΑΒΕΕΤ» και «Κρι-Κρι», που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, της ενέργειας και της παραγωγής.

   «Είναι πλεονέκτημα για το ΥΜΑΘ η διαχείριση του αναπτυξιακού νόμου, καθώς διαθέτουμε ένα ανθρώπινο δυναμικό που ξέρει τι πρέπει να ελέγξει, που μπορεί να αξιολογήσει και να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές δράσεις» υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός.

   Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της «Σπανός ΑΒΕΕ» Μαρία Σπανού ανέφερε πως οι επιχειρηματίες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι μπορούν να κάνουν διάφορα επενδυτικά σχέδια, με αρωγό το ΥΜΑΘ, ενώ υπέρ της ενίσχυσης του μηχανισμού ελέγχου των επενδύσεων τάχτηκε ο σύμβουλος των εταιρειών «Αφοί Τόλκα» και «Γ. Νίκου Α.Ε» Νίκος Παπαδόπουλος.