Οικονομία

Πώς δηλώνω τα παιδιά για τον κοινωνικό τουρισμό, ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση αύριο

Πώς δηλώνω τα παιδιά για τον κοινωνικό τουρισμό, ποια ΑΦΜ κάνουν αίτηση αύριο
Τρέχουν οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ από χτες με χιλιάδες δικαιούχους να έχουν υποβάλει ήδη την αίτησή τους.

Από χτες τρέχουν οι αιτήσεις για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 0 ενώ από αύριο θα τρέξουν οι αιτήσεις με ΑΦΜ που λήγει σε 1. Ο προγραμματισμός και οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό θα συνεχιστεί έως τις 9 Ιουνίου όπου θα κάνουν αίτηση τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8 και 9. 

- 0 03.06 & 04.06

- 1 05.06 & 06.06

- 2,3,4 07.06

- 4,5,6 08.06

- 7,8,9 09.06

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς δηλώνονται τα παιδιά στην αίτηση

2.Εγγραφές (Μέλη):

2α. Δήλωση τέκνων:

• Οι δικαιούχοι επιλέγουν το πεδίο «Προσθήκη» και συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης).

• Οι δικαιούχοι δηλώνουν για κάθε παιδί, αν επιθυμούν την έκδοση επιταγής. Η δήλωση αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί με βάση αυτή το παιδί θα μπορέσει να διαμείνει σε κατάλυμα του προγράμματος. Αν δεν δηλωθεί ότι ζητείται η έκδοση επιταγής, το παιδί θα ληφθεί υπόψη μόνο για τη μοριοδότηση του δικαιούχου (αν είναι ανήλικο).

• Οι δικαιούχοι δηλώνουν, αν το παιδί τους ανήκει στην κατηγορία ΑμεΑ σε ποσοστό 50% και άνω

• Οι δικαιούχοι δηλώνουν αν έχουν από κοινού με τον άλλο γονέα τη γονική μέριμνα, ή αν την έχουν αποκλειστικά οι ίδιοι ή ο άλλος γονέας,

• Οι δικαιούχοι δηλώνουν, αν δεν είναι φυσικοί γονείς του παιδιού.

Δήλωση Συζύγων :

δηλώνουν τα στοιχεία των συζύγων τους (ωφελούμενοι της περ. β της Ενότητας Α2), όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή όταν πληρούν και αυτοί/αυτές τις προϋποθέσεις των δικαιούχων της Ενότητας Α.1. Επίσης, δηλώνουν, αν οι σύζυγοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ:

1. Η συμπλήρωση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ του συζύγου, μετά το ερώτημα «Είστε έγγαμος/σε σύμφωνο συμβίωσης», δεν σημαίνει ότι δηλώθηκε ως ωφελούμενος στην αίτηση. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ΠΡΟΣΘΗΚΗ αυτού στα ωφελούμενα μέλη.

2.Στην περίπτωση που σύζυγος, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής, δηλωθεί ως ωφελούμενος του άλλου, δεν μοριοδοτείται ξεχωριστά, αλλά λαμβάνεται υπ’ όψιν μόνο η μοριοδότηση του αιτούντος συζύγου.

Δύο σύζυγοι δικαιούχοι μπορούν να μοριοδοτηθούν ξεχωριστά, αν υποβάλουν ξεχωριστές αιτήσεις. Ο κάθε αιτών πρέπει να ακολουθήσει τα ίδια βήματα που περιγράφονται (να δηλώσει τα ανήλικα παιδιά και τα ωφελούμενα μέλη κοκ), με την μόνη διαφορά ότι δεν πρέπει να δηλώσει και τον άλλο σύζυγο ως ωφελούμενο. Αν οι δύο σύζυγοι υποβάλουν ξεχωριστές αιτήσεις:

- Με την επιλογή του ενός λόγω μοριοδότησης εξασφαλίζεται και η επιλογή του άλλου, ανεξαρτήτως της μοριοδότησής του

-Τα κοινά ωφελούμενα μέλη (παιδιά και συνοδοί) εφόσον έχουν δηλωθεί και στις δύο αιτήσεις, λαμβάνουν επιταγή στο πλαίσιο της αίτησης του συζύγου με την υψηλότερη μοριοδότηση.

3.Αν, παρά τα προβλεπόμενα, ένας σύζυγος υποβάλει ξεχωριστή αίτηση και δηλωθεί και ως ωφελούμενος του άλλου συζύγου, λαμβάνεται υπόψη η δική του αίτηση.

4. Όταν ο ένας σύζυγος είναι έμμεσα ασφαλισμένο μέλος του άλλου, δεν μπορεί να υποβάλει ξεχωριστή αίτηση, αλλά απαραίτητα πρέπει να δηλωθεί ως ωφελούμενος στην αίτηση του δικαιούχου συζύγου, προκειμένου να εκδοθεί επιταγή και γι’ αυτόν.