Οικονομία

ΟΑΕΔ: Αναβάλλεται η συζήτηση παραχώρησης οικοπέδου στον Δήμο Νάξου

ΟΑΕΔ: Αναβάλλεται η συζήτηση παραχώρησης οικοπέδου στον Δήμο Νάξου ΟΑΕΔ: Αναβάλλεται η συζήτηση παραχώρησης οικοπέδου στον Δήμο Νάξου
ΟΑΕΔ: Αναβάλλεται η συζήτηση παραχώρησης οικοπέδου στον Δήμο Νάξου Την αναβολή της συζήτησης στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ σχετικά με την παραχώρηση του οικοπέδου στον Δήμο Νάξου του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)  αποφάσισε η Διοίκηση του Οργανισμού.

Ειδικότερα σύμφωνα πληροφορίες του dikaiologitika.gr με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεωδ. Αμπατζόγλου αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές η συζήτηση για την παραχώρηση οικοπέδου του πρώην ΟΕΚ στον δήμο Νάξου. Η συζήτηση του παραπάνω αιτήματος θα γίνει μετά τις εκλογές αφού όπως κάνει γνωστό ο ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένος να εξετάζει τα αιτήματα παραχώρησης από όλους τους δήμους της χώρας και να αποφανθεί είτε αρνητικά είτε θετικά

Η αναβολή αυτή σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ είναι απαραίτητη ώστε να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις για τον χρόνο που είχε προγραμματιστεί η ζητήση του θέματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως δημοσιεύσαμε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, κατήγγειλε με επίσημη ανακοίνωση το γεγονός αυτό, κάνοντας λόγο για «προεκλογικό ξεπούλημα» ενός οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 21.110, 39 τ.μ., το οποίο είχε αγοραστεί το 2007 από τον Ο.Ε.Κ., με σκοπό την ανέγερση εργατικών κατοικιών και είχε κοστίσει 761.364 ευρώ.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος τόνιζε ότι για την παραχώρηση αυτή δεν προβλέπεται κανένα αντίτιμο, αλλά δίδεται ως δώρο στην εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση. O δήθεν σκοπός της παραχώρησης αφέθηκε να διαρρεύσει από το περιβάλλον του Διοικητή του ΟΑΕΔ ότι είναι η ανέγερση σχολείου. Στην εισήγηση, όμως, χρησιμοποιείται η προσεκτική διατύπωση περί ανέγερσης ''σύγχρονων διδακτηρίων'' και ''αθλητικών εγκαταστάσεων'', ενώ καμία αναφορά δε γίνεται στο δημόσιο χαρακτήρα αυτών. «Ας γνωρίζουν οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος», σημειώνει το σωματείο των εργαζομένων, «ότι κάθε άλλο παρά μας έχουν πείσει για τις προθέσεις τους».