Οικονομία

Μαρινάκης: Αν υπάρχει κίνδυνος υπέρμετρων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος, θα παρέμβουμε

Μαρινάκης: Αν υπάρχει κίνδυνος υπέρμετρων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος, θα παρέμβουμε Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο κάθε μήνα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις τιμές ρεύματος.

Ο Παύλος Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση σε περίπτωση «υπέρμετρων αυξήσεων» στις τιμές του ρεύματος.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο κάθε μήνα και σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια παρέμβαση, αν δηλαδή υπάρχει κίνδυνος αυξήσεων, υπέρμετρων αυξήσεων στους καταναλωτές, σε συνέχεια των 13 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί, περίπου, για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θα επέμβουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για τον Σεπτέμβριο, αλλά εφόσον παρατηρηθεί κάτι τέτοιο θα έχουμε σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας», συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στην τιμή χονδρικής, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η μέτρηση πρέπει να γίνεται σε βάθος μηνός για παράδειγμα.

«Υπάρχουν ημέρες που η Ελλάδα μπορεί να είναι για κάποιες ώρες πολύ ψηλότερα, υπάρχουν μέρες που είναι πολύ χαμηλότερα, στο μέσο όρο και των τιμών χονδρικής, σε καμία περίπτωση δεν είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», συμπλήρωσε.

«Λόγω και των πολιτικών επιδότησης, αλλά και των χρημάτων που αναζητήθηκαν από τις εταιρίες ενέργειας, από την φορολόγηση των υπερκερδών, από τον μόνιμο μηχανισμό είσπραξης χρημάτων, η χώρα μας κατάφερε να συγκρατήσει τις τιμές πολύ χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο τέλος οι καταναλωτές να μην πληρώνουν τις υπέρογκες αυξήσεις, όπως έγινε και τον Αύγουστο, όπου απορροφήθηκαν οι αυξήσεις», πρόσθεσε.

NETWORK