Οικονομία

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Πότε ανοίγει στο gov η πλατφόρμα για αιτήσεις

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Πότε ανοίγει στο gov η πλατφόρμα για αιτήσεις
Το Αλλάζω Συσκευή, το πρόγραμμα του ΥΠΕΝ για ενεργειακή αναβάθμιση δεν προχωράει και αντί αυτού, έρχεται το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα».

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται δεύτερος κύκλος για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω θερμοσίφωνα» με τους επιλάχοντες του πρώτου προγράμματος να αποτελούν σε πρώτη φάση τη δεξαμενή για το νέο πρόγραμμα. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε στο πλαίσιο της ΔΕΘ η Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Επιπλέον αναμένεται ένα νέο πρόγραμμα για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών.

Πηγές από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αναφέρουν πως η πλατφόρμα θα ανοίξει τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Ακόμα όμως και αν υπάρξει καθυστέρηση λίγων ημερών,η διαδικαδία θα «τρέξει» σίγουρα μέσα στο φθινόπωρο.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα αφορά την ανακύκλωση παλαιών ενεργοβόρων θερμοσιφώνων και την αντικατάσταση τους με ηλιακούς θερμοσίφωνες. Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται από 60% για τα ευάλωτα νοικοκυριά ως και 50% για ανώτερα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ.

Στην πρώτη φάση ανακυκλώθηκαν συνολικά 68.000 παλαιοί ενεργοβόροι θερμοσίφωνες με ηλιακούς.