Οικονομία

Επέστρεψε η Τράπεζα Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Το μήνυμα Αράπογλου

Επέστρεψε η Τράπεζα Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Το μήνυμα Αράπογλου Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Η τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης έχει καθοριστεί στα €4,78.

Η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company ανακοίνωσε ότι, μετά την επιτυχή εισαγωγή των συνήθων μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, η διαπραγμάτευση των μετοχών ξεκινά σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2024, στις 10:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με το σύμβολο «BOCHGR». Η τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης έχει καθοριστεί στα €4,78, ίση με την τιμή κλεισίματος των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι η διαγραφή των μετοχών της από τη δευτερογενή εισαγωγή στο London Stock Exchange (LSE) πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, όπως είχε προγραμματιστεί, ενώ οι μετοχές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο ΧΑΚ με το σύμβολο «BOCH/ΤΡΚΗ».

Παράλληλα, η Ιρλανδία θα παραμείνει το Κράτος Μέλος Καταγωγής για την εφαρμογή των Κανονισμών της Οδηγίας της ΕΕ για τη Διαφάνεια. Η Bank of America Europe DAC (BofA Securities) ενήργησε ως corporate broker της εταιρείας για την εισαγωγή, ενώ νομικοί σύμβουλοι της Bank of Cyprus ήταν οι Arthur Cox LLP (Ιρλανδικό Δίκαιο), PotamitisVekris (Ελληνικό Δίκαιο) και Χρυσαφίνης και Πολυβίου ΔΕΠΕ (Κυπριακό Δίκαιο).

Ο κ. Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου σχολίασε:

«Η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αντιπροσωπεύει ένα ακόμη ορόσημο για τo Συγκρότημα, το οποίο αποτελεί πλέον έναν ισχυρό οργανισμό χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με υψηλής ποιότητας ισολογισμό, υψηλά κεφάλαια και ρευστότητα και βιώσιμη επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.

Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η εισαγωγή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τη ρευστότητα των μετοχών μας και την προβολή του Συγκροτήματος σε μια ευρύτερη σχετική επενδυτική βάση προς όφελος των μετόχων και του Συγκροτήματος. Ευχαριστούμε τους μετόχους μας για την έγκριση αυτού του σημαντικού βήματος ως προς την ανάπτυξη του Συγκροτήματος και προσβλέπουμε σε συνεργασία με περισσότερους επενδυτές ως αποτέλεσμα της εισαγωγής μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών».