Οικονομία

Aegean Airlines: Παρουσίασε το νέο κέντρο συντήρησης και εκπαίδευσης

Aegean Airlines: Παρουσίασε το νέο κέντρο συντήρησης και εκπαίδευσης Φωτογραφία: Eurokinissi
Η επένδυση πραγματοποιείται σε έκταση 85.000 τετραγωνικών μέτρων, που παραχωρήθηκε στην Aegean από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως το 2046.

Η Aegean Airlines παρουσίασε χθες στην Αθήνα το πρώτο μεγάλο κέντρο βαριάς συντήρησης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων στην Ελλάδα, ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του αεροπορικού τομέα της χώρας. Η επένδυση, ύψους 140 εκατ. ευρώ, έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 70% και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Κέντρου Υπηρεσιών Συντήρησης Πτητικών Μέσων και μιας μονάδας προσομοιωτών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η επένδυση πραγματοποιείται σε έκταση 85.000 τετραγωνικών μέτρων, που παραχωρήθηκε στην Aegean από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έως το 2046, με την εταιρεία να δημιουργεί ένα προηγμένο οικοσύστημα υποστήριξης αεροσκαφών και εκπαίδευσης πληρωμάτων.

Το τεχνικό κέντρο συντήρησης έχει χωρητικότητα 10-12 θέσεων για αεροσκάφη και ελικόπτερα, με κόστος που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το εκπαιδευτικό κέντρο, με προϋπολογισμό 36 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσεων τελευταίας τεχνολογίας για την εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή μιας φωτοβολταϊκής μονάδας με 5.238 πάνελ που θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του κέντρου, κάνοντάς το ένα από τα πρώτα πράσινα hangar στην Ευρώπη.

«Φιλοξενεί τις υπηρεσίες συντήρησης που εκτελούμε τόσο για εμάς όσο και πλέον για τρίτους, όπως και ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας µε τέσσερις προσομοιωτές, οι οποίοι θα γίνουν επτά στην πλήρη ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια», δήλωσε χθες ο διευθύνων σύµβουλος της Aegean ∆ηµήτρης Γερογιάννης.

Η πλήρης ολοκλήρωση της επένδυσης σε 5-7 χρόνια αναμένεται να δημιουργήσει 1.100 νέες θέσεις εργασίας και να αποφέρει φορολογικά έσοδα ύψους 400-450 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2046.

Το νέο τεχνικό κέντρο έχει ήδη ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης στην Aegean και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Cyprus Airways, ενώ το εκπαιδευτικό κέντρο μπορεί να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους ετησίως.