Οικονομία

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης ετοιμάζει η Alpha Bank

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης ετοιμάζει η Alpha Bank Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Η Alpha Bank με το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχει ως στόχο την αποχώρηση περίπου 300 στελεχών.

Η Alpha Bank πρόκειται να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, το οποίο θα αφορά στελέχη και υπαλλήλους με πολυετή υπηρεσία στον Όμιλο.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας των διαφόρων διευθύνσεων, στο πλαίσιο του νέου σύνθετου περιβάλλοντος που δημιουργείται από την ψηφιοποίηση των εργασιών και την ανάγκη για πιο εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος είναι η αποχώρηση περίπου 300 στελεχών.

Το πρόγραμμα θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστικό λόγω των γενναιόδωρων αποζημιώσεων, ωστόσο θα περιλαμβάνει πλαφόν, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των εργαζομένων που θεωρούνται απαραίτητοι για τη λειτουργία της τράπεζας.

Στην περυσινή εθελουσία, περισσότερα από 500 άτομα υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 400 αποχωρήσεων. Πάνω από το 70% των αιτήσεων προήλθε από το δίκτυο της τράπεζας, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από τις κεντρικές υπηρεσίες και τις θυγατρικές του εσωτερικού.

Η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης της Alpha Bank αντικατοπτρίζει την ανάγκη της τράπεζας να προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και να ανανεώσει το στελεχιακό της δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα. Η μετάβαση σε ένα περιβάλλον όπου η ψηφιοποίηση και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών είναι κρίσιμες για την ανταγωνιστικότητα, απαιτεί νέες δεξιότητες και ευελιξία.

Παράλληλα, οι εθελούσιες αποχωρήσεις μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του λειτουργικού κόστους της τράπεζας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν τη διατήρηση του προσωπικού που θεωρείται απαραίτητο για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία της. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτό το πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της τράπεζας σε ένα μεταβαλλόμενο τραπεζικό τοπίο.

Τέλος, η κίνηση αυτή είναι ενδεικτική μιας ευρύτερης στρατηγικής αλλαγής στην ελληνική τραπεζική αγορά, όπου οι μεγάλες τράπεζες αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την αποδοτικότητα τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για τις μελλοντικές προκλήσεις που φέρνουν οι τεχνολογικές καινοτομίες και οι αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών.