Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους λογαριασμούς η εκκαθαριστική πληρωμή για τις ενισχύσεις ΕΑΕ 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους λογαριασμούς η εκκαθαριστική πληρωμή για τις ενισχύσεις ΕΑΕ 2023 Φωτογραφία: INTIME/ ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΣΙΚΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ
Έως τώρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καταβάλει 10,7 εκατ. ευρώ σε 17.780 δικαιούχους.

Από το μεσημέρι της Τρίτης άρχισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλει στους λογαριασμούς των δικαιούχων την εκκαθαριστική πληρωμή για τις ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης 2023.

Η καταβολή γίνεται σταδιακά και έως τώρα έχουν μπει 10.784.221,91 ευρώ στους λογαριασμούς 17.780 δικαιούχων. Οι πιστώσεις στα καθεστώτα εντός ΟΣΔΕ συνεχίζονται και με την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει η αναλυτική ανακοίνωση του Οργανισμού, αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Πρόκειται, σε μεγάλο ποσοστό για λογιστική τακτοποίηση των δικαιούμενων ποσών των δικαιούχων παραγωγών λόγω κλεισίματος οικονομικού έτους, με μικρά ποσά, αφού ως γνωστόν η καταβολή της προκαταβολής ενισχύσεων έτους 2023 όσο και η εξόφληση τους έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Η εν λόγω πληρωμή αφορά στην εκκαθάριση όλων των άμεσων ενισχύσεων, όπως προβλέπεται απ’ την ενωσιακή νομοθεσία», σημειώνει ακόμα ο Οργανισμός.

Όσο για την εκκαθαριστική πληρωμή για τις αγροπεριβαλλοντικές ενισχύσεις και βιολογική γεωργία κτηνοτροφία έτους 2023, αυτή θα ολοκληρωθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.