Οικονομία

Παραλίγο νέα μείωση επικουρικών συντάξεων 8 – 15%

Παραλίγο νέα μείωση επικουρικών συντάξεων 8 – 15% Παραλίγο νέα μείωση επικουρικών συντάξεων 8 – 15%
Παραλίγο νέα μείωση επικουρικών συντάξεων 8 – 15% Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Έτοιμη εγκύκλιο που θα προκαλούσε νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα κυμαίνονταν από 8 – 15%, είχε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο νέος γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, σημειώνοντας ότι οι περικοπές αυτές, σε περίπου 1.070.000 συντάξεις, θα προέκυπταν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και επρόκειτο να γίνουν, ήδη από τον Ιανουάριο του νέου έτους. Ας σημειωθεί ότι από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρήτρας, ήδη οι επικουρικές συντάξεις υπέστησαν τον περασμένο Ιούλιο, κατά 5,2% οριζόντια μείωση.

Ας σημειωθεί ότι ειδικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στην επικουρική ασφάλιση, όπως επανέλαβε χθες ο κ. Ρωμανιάς, με νέες δηλώσεις του, δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή. Ο κ. Ρωμανιάς, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι είναι πλήρως εξασφαλισμένες οι κύριες και επικουρικές συντάξεις και δεν τίθεται θέμα μη καταβολής τους. Ανάλογη άποψη για το ίδιο θέμα, εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος πρόσθεσε ότι, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), δεν τίθεται θέμα μη καταβολής των συντάξεων.

Ο ΓΓΚΑ, προανήγγειλε ότι τα επόμενα Χριστούγεννα, θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως 700 ευρώ μικτά, μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις.