Οικονομία

Αιτήσεις για 12 εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ στην Καβάλα

Αιτήσεις για 12 εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ στην Καβάλα
Αιτήσεις για 12 εργατικές κατοικίες του ΟΑΕΔ στην Καβάλα Απογραφή δικαιούχων ΟΑΕΔ για συμμετοχή στην κλήρωση δώδεκα κενών & αδιάθετων κατοικιών στην Περιφεριακή Ενότητα Καβάλας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχουν: α) Όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαριημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, είναι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών και από τις αμοιβές τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση έχουν:

α) Όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που συνδέονται με tous εργοδότες tous με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, είναι ασφαλισμένοι σε οποιονδήποτε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών και από τις αμοιβές τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ {προηγουμένως υπέρ καταργηθέντος ΟΕΚ), εφόσον εργάζονται ή κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, β) Οι υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. από τις αμοιβές των οποίων παρακρατούνται εισφορές υπέρ ΕΛΕΚΠ (προηγουμένως υπέρ καταργηθέντος ΟΕΚ), εφόσον εργάζονται ή κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, γ) Οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών εφόσον κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν σε κλήρωση για παραχώρηση κατοικίας όσα από τα παραπάνω πρόσωπα εξαιρούνται με ειδικές διατάξεις π.χ. υπάλληλοι Δήμων και Κοινοτήτων, Ο.Σ.Ε., Ναυτικοί (NAT) κ.λπ. και όσοι δεν καταΒάλλουν, κατά την ασφάλιση τους, εισφορέ5 υπέρ ΕΛΕΚΠ (προηγουμένως υπέρ καταργηθέντος ΟΕΚ), όπως π.χ. οι αυτοασφαλιζόμενοι.

Η κατά τα ανωτέρω ιδιότητα του ασφαλισμένου εργατοϋπαλλήλου πρέπει να συντρέχει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για τη συμμετοχή στην κλήρωση οπότε ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5 ημέρες εργασίας κατά το έτος υποβολής της αίτησης.

Β. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΕΛΤΊΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
1.    Δικαίωμα υποβολής δελτίου απογραφής έχει ο/η δικαιούχος που συγκεντρώνει τις γενικές προϋποθέσεις της παραγράφου Γ και τις ελάχιστες ασφαλιστικές προϋποθέσεις της παραγράφου Δ.
2.    Αν και οι δύο σύζυγοι έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν στεγαστική συνδρομή, αίτηση δικαιούται να υποβάλει μόνο ο ένας απ' αυτούς, ύστερα από κοινή τους απόφαση. Σε περίπτωση διαφωνίας τους, δικαίωμα να υποβάλει αίτηση έχει εκείνος από τους συζύγους που συγκεντρώνει τις περισσότερες ημέρες εργασίας σε ασφάλιση.
3.    Την υποβαλλόμενη αίτηση συνυπογράφουν και οι δύο σύζυγοι, σ' αυτήν δε, πρέπει να συμπεριλάβουν ως προστατευόμενα μέλη τα πρόσωπα εκείνα που προστατεύονται από τους δύο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επί εγγάμων γυναικών to απογραφικό δελτίο υποβάλλεται με το πατρικό επώνυμο της δικαιούχου και το επώνυμο του συζύγου αναφέρεται στην αντίστοιχη στήλη του εντύπου. Αν υποβληθούν ξεχωριστές αιτήσεις και από τους δύο δικαιουχους ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ και οι δύο.

Γ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:
Οι γενικές προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνει ο δικαιούχος είναι: α) Να μην έχει ο ίδιος ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του ιδιόκτητη κατοικία ή άλλα περιουσιακά στοιχεία ικανά, κατά την αιτιολογημένη κρίση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, να εξασφαλίσουν τη στέγαση τους.
Η προϋπόθεση της μη ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων κρίνεται κατά το χρόνο της παραχώρησης της κατοικίας.

Για την εκτίμηση της περιουσιακής κατάστασης των δικαιούχων, λαμβάνονται υπόψη και τα ακίνητα που τυχόν μεταβίβασαν μέχρι δύο χρόνια πριν από την υποβολή της αίτησης παραχώρησης κατοικίας, β) Να μην έχει πάρει ο ίδιος ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας του άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο - κατοικία) από τον καταργηθέντα Ο.Ε.Κ., πλην της επιδότησης ενοικίου και των δανείων του Υπουργείου Υγείας,

Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που εδόθησαν Βάσει των διατάξεων του Ν.Δ/τος 1138/72. γ) Να προστατεύει τουλάχιστον ένα μέλος οικογένειας (σύζυγο ή παιδί κ.λπ.)

Τα μεμονωμένα άτομα δεν δικαιούνται να υποβάλουν απογραφικό δελτίο για συμμετοχή στην κλήρωση.

Δειτε περισσοτερες λεπτομερειες εδω