Οικονομία

ΟΑΕΕ: Αύξηση ασφαλισμένων σε ρύθμιση και με ασφαλιστική ενημερότητα

ΟΑΕΕ: Αύξηση ασφαλισμένων σε ρύθμιση και με ασφαλιστική ενημερότητα ΟΑΕΕ: Αύξηση ασφαλισμένων σε ρύθμιση και με ασφαλιστική ενημερότητα
ΟΑΕΕ: Αύξηση ασφαλισμένων σε ρύθμιση και με ασφαλιστική ενημερότητα Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Τους 33.899 ανήλθαν οι άμεσα ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και 19.840 τα προστατευόμενα μέλη αυτών, οι οποίοι υπάχθηκαν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις τους και έλαβαν την ηλεκτρονική παράταση της ασφαλιστικής τους ενημερότητας.

Οι παραπάνω περιπτώσεις πληρούν επίσης την προϋπόθεση να είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο υγείας του Οργανισμού χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

Οι ασφαλισμένοι αυτοί, έχουν ενταχθεί στη βάση του Πληροφοριακού Συστήματος του ΟΑΕΕ και στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΤΛΑΣ, μετά τις σχετικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ.
Υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται η ρύθμιση και θα καταβάλλονται οι μηνιαίες δόσεις και οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, οι παραπάνω ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.