Οικονομία

Στρατούλης: Καμία παρέμβαση στις πρόωρες συντάξεις

Στρατούλης: Καμία παρέμβαση στις πρόωρες συντάξεις Στρατούλης: Καμία παρέμβαση στις πρόωρες συντάξεις
Στρατούλης: Καμία παρέμβαση στις πρόωρες συντάξεις Καμία εντολή, δεν έδωσε ούτε πρόκειται να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, για να αυξηθούν «οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για ποινές, τα λεγόμενα πέναλτι».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τις «εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα τέκνα, για άτομα με αναπηρία, για όσους εργαζόμενους υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά και για εργαζόμενους – ασφαλισμένους πριν από το 1983». Το υπουργείο Εργασίας, τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα θιγούν τα θεμελιωμένα και κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ούτε στον δημόσιο, ούτε στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι δεν θα γίνουν περικοπές, ούτε στις κανονικές, ούτε στις πρόωρες συντάξεις, ούτε θα γίνουν νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας. Σημείωσε και πάλι, ότι έχουν ήδη σταλεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα σχέδια νόμου, που αφορούν τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για τους ένστολους και τις αναγκαίες παρατάσεις που πρέπει να δοθούν στα ταμεία τους, για την ασφαλιστική τακτοποίηση των σχολικών φυλάκων, για την υγειονομική περίθαλψη των μακροχρόνια ανέργων, των υποαπασχολούμενων και των υπερήλικων ανασφάλιστων και ομογενών.

Πάντως, χθες ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανίας, με δηλώσεις του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που ισχύουν για τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες.