Οικονομία

Τσίπρας: Θα βρεθεί σύντομα λύση - Γιούνκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις

Τσίπρας: Θα βρεθεί σύντομα λύση - Γιούνκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις Τσίπρας: Θα βρεθεί σύντομα λύση - Γιούνκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις
Τσίπρας: Θα βρεθεί σύντομα λύση - Γιούνκερ: Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις Την πολιτική βούληση της Αθήνας να βρεθεί σύντομα λύση στο ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε από  τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε κοινές δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει έρθει στις Βρυξέλλες για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι συνομιλεί με φίλους της Ελλάδας και ευρωπαϊστές. «Έχουμε την πολιτική βούληση να βρεθεί σύντομα λύση στο ζήτημά μας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα είναι δυνατά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν αποτελεί τον κύριο παράγοντα σε αυτές τις διαβουλεύσεις, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από το Eurogroup. Ωστόσο, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. «Δεν πιστεύω ότι υπήρξε αρκετή πρόοδος» ανέφερε και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποτυχία.

NETWORK