Οικονομία

Σύμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για ομάδα "Task Force" σχετικά με την Ανθρωπιστική Κρίση

Σύμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για ομάδα "Task Force" σχετικά με την Ανθρωπιστική Κρίση Σύμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για ομάδα "Task Force" σχετικά με την Ανθρωπιστική Κρίση Φωτογραφία: Σύμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για ομάδα "Task Force" σχετικά με την Ανθρωπιστική Κρίση
Σύμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για ομάδα "Task Force" σχετικά με την Ανθρωπιστική Κρίση Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αποφάσισαν στενότερο συντονισμό για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού χρέους.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση «Task Forces» για τη στενότερη συνεργασία των δύο πλευρών. Εκ μέρους της Κομισιόν θα διευθύνει τις συνομιλίες ο Valdis Dombrovskis, αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λεπτομέρειες για το εύρος και το χρονικό σημείο οποιασδήποτε βοήθειας δεν δόθηκαν από τον εκπρόσωπο. Το μόνο που ειπώθηκε σχετικά είναι ότι ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Τσίπρας συμφώνησαν στην περίπου δίωρη συνομιλία τους, ότι η κατάσταση είναι σοβαρή κι ότι πρέπει γρήγορα να ληφθούν  μέτρα.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν πόροι από:

-Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)

-Τα Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (European SocialFund)

-Την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (Youth Employment Initiative)

-Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (Fund for European Aid to the Most Deprived)

Η πρώτη σύγκληση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.