Οικονομία

Τι κρύβει η παραίτηση Αμπατζόγλου από τον ΟΑΕΔ

Τι κρύβει η παραίτηση Αμπατζόγλου από τον ΟΑΕΔ Τι κρύβει η παραίτηση Αμπατζόγλου από τον ΟΑΕΔ
Τι κρύβει η παραίτηση Αμπατζόγλου από τον ΟΑΕΔ Του Βασίλη Αγγελόπουλου Όσο ήταν ο Αμπατζόγλου, στον ΟΑΕΔ όλα κυλούσαν ομαλά. Τώρα που ο τελευταίος παραιτήθηκε, κάποιοι στον ΟΑΕΔ έχουν χάσει τον ύπνο τους. Η έλευση της αντικαταστάτριάς του, κας Μαρίας Καραμεσίνη, ίσως δρομολογήσει εξελίξεις.

Ήδη το υπουργείο έχει ζητήσει να «χυθεί άπλετο φως», στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, που σχετίζεται άμεσα με συμβάσεις που αφορούν προμήθειες… Η υπόθεση, λένε στον ΟΑΕΔ, «βρωμάει» από εποχής Κικίλια, που ήταν ο προκάτοχος του Αμπατζόγλου και προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου. Να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε οι τελευταίοι που θα αφήσουμε υπόνοιες ότι ο κ. Αμπατζόγλου συγκάλυπτε καταστάσεις. Απλώς, σε κάποια ζητήματα, ίσως υπήρχε η... άνωθεν εντολή να μην «σπάσουν αβγά», γεγονός απόλυτα κατανοητό. Η λογική της διπλωματίας και των ισορροπιών ισχύει σε κάθε περίπτωση, αρκεί να μην θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

Αν τώρα, η κα Καραμεσίνη αρχίσει να «σκαλίζει» την ιστορία, είναι πιθανό να βγουν «λαβράκια». Γι' αυτό και επικρατεί αναστάτωση με την παραίτηση Αμπατζόγλου και κυρίως με τα όσα προηγήθηκαν αυτής. Είναι «κοινό μυστικό» ότι ο Αμπατζόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα ανεργίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Το γεγονός ότι το υπουργείο, έχει αρχίσει να ψάχνει συμβάσεις του παρελθόντος και υπογραφές, σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο τον ΟΑΕΔ.

Ανάλογο προβληματισμό, φαίνεται ότι έχουν και στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού. Ακούγεται ότι πραγματοποιήθηκαν… περίεργες αποσπάσεις στο Μαξίμου, τις οποίες καρπώθηκαν εργαζόμενοι του Οργανισμού. Μάλιστα, γίνεται λόγος μέχρι και για συμμετοχή σε κονδύλια του ΟΑΕΔ, από πρόσωπα που ήταν αποσπασμένα στο στενό περιβάλλον του κ. Σαμαρά. Ίσως λοιπόν η αλλαγή στην ηγεσία του Οργανισμού, να φέρει στην επιφάνεια, όλα αυτά τα... θεματάκια. Μετά θα πρέπει ορισμένοι να δώσουν εξηγήσεις...