Οικονομία

Spiegel: Ο Τσίπρας "άλλαξε γνώμη" και δεν έστειλε επιστολή με μεταρρυθμίσεις

Spiegel: Ο Τσίπρας "άλλαξε γνώμη" και δεν έστειλε επιστολή με μεταρρυθμίσεις Spiegel: Ο Τσίπρας "άλλαξε γνώμη" και δεν έστειλε επιστολή με μεταρρυθμίσεις Φωτογραφία: Spiegel: Ο Τσίπρας "άλλαξε γνώμη" και δεν έστειλε επιστολή με μεταρρυθμίσεις
Spiegel: Ο Τσίπρας "άλλαξε γνώμη" και δεν έστειλε επιστολή με μεταρρυθμίσεις Το γερμανικό "Spiegel", υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχώρησε από δέσμευσή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν να σταλθεί από την Αθήνα επιστολή με μεταρρυθμίσεις, την ώρα που οι διαβουλεύσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα κορυφώνονται.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην αποστολή επιστολής για κινήσεις που θα αναλάμβανε η Αθήνα.

Επρόκειτο, σύμφωνα με πηγές το περιοδικού, για συμφωνία να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και πιο αποτελεσματικό έλεγχο στη φορολογία.

«Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει σε γενικές γραμμές, λεγόταν το Σαββατοκύριακο» γράφει το περιοδικό, «αλλά φαίνεται να άλλαξε γνώμη».

Το περιοδικό συσχετίζει την στάση αυτή με διαμαρτυρίες εντός της κυβέρνησης περί επιμονής της πλευράς των δανειστών σε μέτρα που είχαν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.