Οικονομία

Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές

Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές
Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Όσοι Ορκωτοί Ελεγκτές – Λογιστές που είναι  εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών -Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.), υπάγονται από 01.07.2014 στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. αντί αυτής του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, μοναδική εξαίρεση αποτελούν  οι Ορκωτοί Ελεγκτές -Λογιστές που έχουν συμπληρώσει την 01.07.2014 είκοσι πέντε (25) έτη ασφάλισης ή έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οι οποίοι συνεχίζουν να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Ειδικά όμως για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, οι Ορκωτοί Λογιστές εξακολουθούν να υπάγονται στον Λογαριασμό Υγείας του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών ( ΣΟΕΛ). Αυτό συμβαίνει γιατί ως δικαιούχοι των παροχών του Λογαριασμού θεωρούνται τα υπηρετούντα μέλη του Σ.Ο.Ε.Λ. ανεξαρτήτως σε ποιο φορέα κύριας ασφάλισης υπάγονται. Αυτό σημαίνει ότι «παλαιοί» και «νέοι» ασφαλισμένοι Ορκωτοί Ελεγκτές - Λογιστές που υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ και είναι ασφαλισμένοι στο Λογαριασμό Υγείας των μελών του Σ.Ο.Ε.Λ. έχουν δικαίωμα κατόπιν αιτήσεώς τους να προβούν στην επιλογή φορέα για την καταβολή εισφορών Κλάδου Υγείας.