Οικονομία

ΟΑΕΕ: Συνεχίζεται η διμηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

ΟΑΕΕ: Συνεχίζεται η διμηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών
ΟΑΕΕ: Συνεχίζεται η διμηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Παρατείνεται και άλλο η διμηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ. Τα προβλήματα στη συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, φάνηκαν αξεπέραστα και έτσι η μηνιαία καταβολή εισφορών θα καθυστερήσει και άλλο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του πρώην υφυπουργού Εργασίας, Αντώνη Μπέζα, η μηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο. Τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί όμως, ανάγκασαν την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού, να δώσει μια δίμηνη παράταση. Τελικά, τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν ακόμα, με συνέπεια να υπάρξει εκ νέου παράταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και με την παρουσία του νέου διοικητή του Οργανισμού, Τάσο Πετρόπουλο, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» και να καταστεί τελικά εφικτή, η μηνιαία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Η προσπάθεια που καταβάλλεται, εστιάζεται στο να επιτευχθεί η μηνιαία καταβολή το αργότερο έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.