Οικονομία

Δεν υπάρχουν «ρετιρέ» στις συντάξεις για να τα κόψουμε

Στρατούλης: Δεν υπάρχουν «ρετιρέ» στις συντάξεις για να τα κόψουμε Στρατούλης: Δεν υπάρχουν «ρετιρέ» στις συντάξεις για να τα κόψουμε
Στρατούλης: Δεν υπάρχουν «ρετιρέ» στις συντάξεις για να τα κόψουμε Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», διευκρίνισε ότι ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε, ότι το Υπουργείο δεν συζητά με τους «θεσμούς» μειώσεις στις «υψηλές» επικουρικές συντάξεις ή «υψηλά» πλαφόν κύριων συντάξεων, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συντάξεις και τέτοια πλαφόν, αφού όλα κατεδαφίστηκαν με τις πέντε συνεχόμενες μεγάλες μειώσεις τους τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων, με αποτέλεσμα οι συντάξεις να μειωθούν από 40 έως 50%.

Ιδιαίτερα για τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε ότι ο μέσος όρος τους ήταν 271 ευρώ το 2010, ενώ σήμερα είναι 194,72 ευρώ, που στην ουσία, αν αφαιρεθούν κρατήσεις φόρων και ΑΚΑΓΕ, δεν υπερβαίνουν τα 170 ευρώ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, για ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται  ολοένα και  περισσότερο το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης, αναφορικά με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα. Τελευταίο παράδειγμα είναι η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, ότι θα πρέπει να μπει ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, ασχέτως αν αφορά σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις.

Αρχίζει, έτσι, και αποκαλύπτεται η μυστική ατζέντα της «ηρωϊκής διαπραγμάτευσης», που θα περιέχει πλέον και μείωση των συντάξεων. Στόχος τους είναι να τη μαθαίνουμε σιγά - σιγά έτσι ώστε να μπορεί να περάσει επικοινωνιακά το νέο τσεκούρωμα των συντάξεων που ετοιμάζεται. Και όλα αυτά την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγωνιούν για πρώτη φορά για το αν θα λάβουν στην ώρα τους τις συντάξεις!!»