Οικονομία

7 συμβάσεις έργου στο ΙΕΠ

7 συμβάσεις έργου στο ΙΕΠ
7 συμβάσεις έργου στο ΙΕΠ Το ΙΕΠ καλεί τους ενδιαφερόμενους, φυσικά πρόσωπα-ελεύθερους επαγγελματίες, για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη αναγκών Τεχνικο -οικονομικής και λογιστικής οριζόντιας υποστήριξης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων που υλοποιεί το ΙΕΠ στο πλαίσιο εκκαθάρισης δαπανών των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη συνέχεια:

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο πλαίσιο υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως δικαιούχος, ενδιαφέρεται για τη σύναψη μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με έως επτά (07) ελεύθερους επαγγελματίες, Πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.), εξωτερικούς συνεργάτες και ειδικότερα:
• Έως τέσσερις (04) πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης για θέματα Τεχνικο-οικονομικής Υποστήριξης στην εκκαθάριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (κωδ. θέσης ΚΘ1).
• Έως Τρεις (03) πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης για θέματα Λογιστικής Υποστήριξης στην εκκαθάριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (κωδ. θέσης ΚΘ2).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης όπως ορίζεται ακολούθως:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ πτυχίο του εξωτερικού ή τα οριζόμενα και ειδικότερα στην παρ. 11 του αρθρ. 26 του Π.Δ. 50/2011 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.

Λόγοι αποκλεισμού:
Δεν λαμβάνονται υπόψη σύμφωνα με τη παρούσα πρόσκληση προτάσεις υποψηφιότητας από ενδιαφερομένους που συμβάλλονται ή έχουν συμβληθεί ως εξωτερικοί συνεργάτες με το Ι.Ε.Π. ή τους συγχωνευθέντες φορείς αυτού, στο πλαίσιο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων από άμεσες ή έμμεσες δαπάνες, εφόσον σωρευτικά ή διαζευκτικά εμπίπτουν σε μια από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
> διακοπής σύμβασης ανάθεσης έργου με υπαιτιότητα του ενδιαφερομένου
> παραίτησης του ενδιαφερομένου από ενεργή σύμβαση χωρίς προηγούμενη παρέλευση χρονικού διαστήματος έξι (06) μηνών μέχρι την υποβολή πρότασης για ανάθεση έργου. Στη περίπτωση αυτή εξαιρούνται όσοι/ες παραιτήθηκαν για βεβαιωμένους από δημόσιο νοσοκομειακό φορέα ή φορέα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγους υγείας, από τους οποίους προκύπτει αδυναμία εκτέλεσης του έργου και για λόγους κύησης/λοχείας.
Επισημαίνεται ότι αποκλείονται από την υπογραφή της σύμβασης υποψήφιοι για συγχρηματοδοτούμενο έργο του Ι.Ε.Π. ή και οριζόντια υποστήριξη έργων, ενώ υφίσταται ήδη ενεργή σύμβαση για άλλο συγχρηματοδοτούμενο έργο του Ι.Ε.Π. ή και οριζόντια υποστήριξη έργων.

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ
Το αντικείμενο του έργου των επτά (07) φυσικών προσώπων - ανεξάρτητων επαγγελματιών, Πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.), είναι η υποστήριξη αναγκών Τεχνικο -οικονομικής και λογιστικής οριζόντιας υποστήριξης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων που υλοποιεί το ΙΕΠ στο πλαίσιο εκκαθάρισης δαπανών των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη συνέχεια και συμπεριλαμβάνει τα κάτωθι:

A. Για τους τέσσερις (04) πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης νια την Τεχνικο-Οικονομική Υποστήριξη στην εκκαθάριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (κωδικός θέσης ΚΘ1)
Ενέργειες που αφορούν στην υποστήριξη, οργάνωση, διαχείριση, και παρακολούθηση της υλοποίησης της οικονομικής εκκαθάρισης των Πράξεων:
• Παρακολούθηση εκτέλεσης συμβατικών υποχρεώσεων αναδόχων στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων και Υποέργων.
• Δημιουργία Μηνιαίων Δελτίων Δήλωσης Δαπανών (ΜΔΔΔ) στο λογισμικό πρόγραμμα λογιστικής του φορέα, οικονομικός έλεγχος και επαλήθευσή τους.
Επικοινωνία και συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές, Υπηρεσίες και φυσικά πρόσωπα για διαδικασίες υλοποίησης.
• Υποστήριξη - παροχή οδηγιών και διευκρινήσεων στους εμπλεκόμενους στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων.
• Αρχειοθέτηση, οργάνωση και τήρηση φακέλων έργου.
Υποστήριξη στη σύνταξη σχεδίων απαιτούμενων αποφάσεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων.
• Έλεγχος νομιμότητας και επιλεξιμότητας δαπανών.
• Αρχειοθέτηση εντολών πληρωμής.
Έλεγχος ατομικών στοιχείων και ενημέρωση του λογισμικού προγράμματος λογιστικής παρακολούθησης του φορέα.
B. Για τους Τρεις (3) πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης νια θέματα Λογιστικής Υποστήριξης στην εκκαθάριση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (κωδ. θέσης ΚΘ2)

Ενέργειες οικονομικής διαχείρισης και λογιστικής παρακολούθησης:
Παρακολούθηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
Καταχώρηση των παραστατικών δαπανών στα τηρούμενα βιβλία Γ' κατηγορίας του Ι.Ε.Π. Έλεγχος παραστατικών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Έλεγχος νομιμότητας και επιλεξιμότητας δαπανών. Έλεγχος και επαλήθευση τραπεζικών λογαριασμών. Διεκπεραίωση τραπεζικών εργασιών μέσω e-banking. Έκδοση εντολών πληρωμής.

• Οικονομική διαχείριση και λογιστική παρακολούθηση των Πράξεων και των Υποέργων μέσω του λογισμικού προγράμματος του φορέα.
• Ανάρτηση εντολών πληρωμών στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Κάθε άλλη λογιστική εργασία.
Παραδοτέο των ως άνω επτά (07) εξωτερικών συνεργατών θα αποτελεί η υποβολή μηνιαίας ατομικής έκθεσης πεπραγμένων στην οποία θα αποτυπώνεται το συγκεκριμένο έργο/ενέργειες που έχουν ατομικά υλοποιήσει την αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με τις ανάγκες των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων. Στη μηνιαία ατομική έκθεση πεπραγμένων θα επισυνάπτονται ως αναπόσπαστο τμήμα το ημερολόγιο ωριαίας ανά μήνα απασχόλησης.

Οι μηνιαίες ατομικές εκθέσεις πεπραγμένων θα παραλαμβάνονται από το αρμόδιο όργανο του ΙΕΠ για την παρακολούθηση και παραλαβή του έργου των εξωτερικών συνεργατών, με βεβαίωση καλής εκτέλεσης και παραλαβής παραδοτέων στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πιστοποίηση των ανθρωποωρών απασχόλησης.

Το αρμόδιο όργανο του ΙΕΠ για την παρακολούθηση και παραλαβή του έργου των εξωτερικών συνεργατών έχει δικαίωμα να προσκαλεί τους αναδόχους που θα επιλεγούν σε συσκέψεις, κατά τις οποίες οι ανάδοχοι έχουν υποχρέωση να παρουσιάζουν αναλυτικά την πρόοδο υλοποίησης του έργου τους και να συμμορφώνονται στις παρατηρήσεις του αρμοδίου οργάνου του ΙΕΠ.
Τόπος εκτέλεσης του έργου των εξωτερικών συνεργατών ορίζονται μόνον τα γραφεία του ΙΕΠ στην Αθήνα, επί της οδού Τσόχα αρ. 36. Οι εξωτερικοί συνεργάτες υποχρεούνται να εκτελούν το έργο τους ανεξάρτητα από το ωράριο εργασίας του προσωπικού του Ι.Ε.Π., σύμφωνα με τις ανάγκες των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, σε ώρες που θα καθορίζονται από το αρμόδιο όργανο του ΙΕΠ για την παρακολούθηση και παραλαβή του έργου τους.

Όλα τα παραδοτέα, στοιχεία και κάθε άλλο έγγραφο ή αρχείο σχετικό με το έργο που θα αποκτηθούν, συγκεντρωθούν, καταρτισθούν και αναπτυχθούν από τον αντισυμβαλλόμενο κατά την εκτέλεση της σύμβασης, είναι εμπιστευτικά και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δικαιούχου φορέα (Ι.Ε.Π.), που μπορεί μόνος αυτός να τα διαχειρίζεται και να τα εκμεταλλεύεται. Το Ι.Ε.Π. δύναται να τα επεκτείνει, τροποποιεί και να τα διαθέτει χωρίς προηγούμενη άδεια του αντισυμβαλλομένου. Με την υπογραφή της σύμβασης ο αντισυμβαλλόμενος, μεταβιβάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του παρασχεθέντος έργου του στο Ι.Ε.Π., το οποίο θα είναι ο αποκλειστικός δικαιούχος επί του έργου και θα φέρει όλες τις εξουσίες που απορρέουν από αυτό. Ο Αντισυμβαλλόμενος υποχρεούται να τηρεί εμπιστευτικές τις περιεχόμενες σε γνώση του, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου, πληροφορίες, στοιχεία και αποτελέσματα στο πλαίσιο εκτέλεσης της σύμβασης και να μην διαθέτει ή να χρησιμοποιεί μέρος ή το σύνολο του έργου για οποιοδήποτε λόγο χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της Αναθέτουσας Αρχής. Απαγορεύεται ρητά στον Αντισυμβαλλόμενο να παραχωρήσει οποιοδήποτε δικαίωμα σε οποιονδήποτε τρίτο.

3. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο των επτά (07) εξωτερικών συνεργατών θα έχει διάρκεια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για τέσσερις (4) μήνες. Σε περίπτωση που οι ανάγκες Τεχνικο-οικονομικής και Λογιστικής οριζόντιας υποστήριξης των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων που υλοποιεί το ΙΕΠ το απαιτούν, είναι δυνατή η επέκταση-ανανέωση της σύμβασης για όλους ή μερικούς από τους εξωτερικούς συνεργάτες, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τις ανάγκες του φορέα (για την εκκαθάριση και λογιστική υποστήριξη συγχρηματοδοτούμενων έργων) και σύμφωνα με τη χρηματοοικονομική ροή των έμμεσων δαπανών των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων, εφόσον επιτρέπεται από της κείμενη νομοθεσία και υπό τους όρους αυτής.
Το ΙΕΠ δύναται, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του αρμοδίου οργάνου του ΙΕΠ για την παρακολούθηση και παραλαβή του έργου των εξωτερικών συνεργατών και απόφαση του Δ.Σ. του, να καταγγείλει και να λύσει μονομερώς τη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον κάθε έναν Αντισυμβαλλόμενο- εξωτερικό συνεργάτη οποτεδήποτε και πριν τη λήξη της διάρκειάς της.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ