Οικονομία

Προς νέα εθελουσία έξοδο ο ΟΤΕ

Προς νέα εθελουσία έξοδο ο ΟΤΕ Προς νέα εθελουσία έξοδο ο ΟΤΕ
Προς νέα εθελουσία έξοδο ο ΟΤΕ Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εξετάζει η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ. Η τελική έκβαση της νέας κίνησης εξαρτάται από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έχουν άμεση σχέση με το ασφαλιστικό και τις γενικότερες ρυθμίσεις που μελετώνται.

Η απόφαση της Διοίκησης του ΟΤΕ και της Cosmote σχετίζονται άμεσα με την ενοποίηση των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική η Διοίκηση του ΟΤΕ μελετά πλαίσιο οικονομικών κινήτρων για την οικειοθελή αποχώρηση εργαζομένων στον ΟΤΕ και στην Cosmote, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασίας, τα οποία δεν θα έχουν άμεση σχέση με τα έτη και τον χρόνο της συνταξιοδότησής τους.

Ήδη η Διοίκηση του ΟΤΕ έχει ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος έχει εγκρίνει τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των δανείων του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού του ΟΤΕ.

Για μία ακόμη φορά ο ΟΤΕ θα καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές προκαταβολικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στους τους εργαζόμενους τον μισθό τους, σε ποσοστό έως 85%, μέχρι να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με οικονομικά κίνητρα.

Η κίνηση του ΟΤΕ αφορά περίπου 1.000 εργαζομένους, που συνταξιοδοτούνται μέχρι το 2020 και 2022, στους οποίους εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και όσοι δεν μετείχαν στην προηγούμενη εθελουσία και δεν το έπραξαν.