Οικονομία

Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ

Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ
Ηλεκτρονικά οι βεβαιώσεις οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ Τις βεβαιώσεις των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μπορούν να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι που εισέπραξαν το 2014 το επίδομα τέκνων και το ειδικό πολυτεκνικό επίδομα των 500 ευρώ, για φορολογική χρήση, αν και τα ποσά είναι συμπληρωμένα στην φορολογική δήλωση 2015

Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ μπορούν μέσω της ειδικής εφαρμογής να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση γνωρίζοντας το ΑΜΚΑ τους και το ΑΦΜ τους.

Η εκτύπωση δεν είναι υποχρεωτική αφού τα ποσά θα είναι ήδη προσυμπληρωμένα στην δήλωση αλλά οι δικαιούχοι μπορούν για πληροφοριακούς λόγους να την εκτυπώσουν.

Αν ο ΑΜΚΑ ή/και ο ΑΦΜ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).

μπείτε εδώ στην εφαρμογή