Οικονομία

«Μαχαίρι» στις εθελούσιες εξόδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

«Μαχαίρι» στις εθελούσιες εξόδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα «Μαχαίρι» στις εθελούσιες εξόδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Φωτογραφία: «Μαχαίρι» στις εθελούσιες εξόδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
«Μαχαίρι» στις εθελούσιες εξόδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Τέλος στις εθελούσιες εξόδους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, βάζει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως υπογραμμίζει ο Δημήτρης Στρατούλης, όποια επιχείρηση θελήσει να προχωρήσει σε εθελούσιες εξόδους μέρους του προσωπικού της, τότε «θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά όλες τις απώλειες εσόδων» που θα προκληθούν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Στη σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, όπου επισημαίνει ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που αφορά τα επικουρικά ταμεία καθώς και τα ταμεία πρόνοιας.

Ακόμα τόνισε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων, αν και χαρακτηρίστηκε ως μονομερής ενέργεια από τους δανειστές, έχει φέρει μέχρι σήμερα έσοδα 124 εκατ. ευρώ, ενώ ρυθμίστηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,8 δισ.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στρατούλη, ο ΟΑΕΕ δεν θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση μέσα στο 2015, πέραν της προβλεπόμενης, για να καλύψει τις ανάγκες πληρωμών των συντάξεων.