Οικονομία

Λύση στο πρόβλημα μηχανικών που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ

Λύση στο πρόβλημα μηχανικών που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ Λύση στο πρόβλημα μηχανικών που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ
Λύση στο πρόβλημα μηχανικών που απασχολήθηκαν στην Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί που συμμετείχαν σε προηγούμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, δεσμεύτηκε να προωθήσει το υπουργείο Εργασίας

 Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών  Π. Δριτσέλη, Σ. Βαρδάκη, Ε. Λεουτσάκο, Α. Μεϊκόπουλο, Κ. Μπάρκα, Γ. Σταθά, Ε. Σωτηρίου και Δ. Χαραλαμπίδου, ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνει ότι έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε οι παραπάνω ωφελούμενοι – ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993 (νέοι ασφαλισμένοι), που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας ασφαλίζονται στο Ε.Τ.Α.Α., υπάγονται πλέον στον φυσικό τους φορέα ασφάλισης (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Τ.Σ.Α.Υ. ή Τ.Α.Ν. αντίστοιχα) αντί του Ι.Κ.Α.

Επειδή όμως ανέκυψε νέο πρόβλημα με όσους από αυτούς τους μηχανικούς ήθελαν να υπαχθούν στις διατάξεις της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά δεν μπορούσαν μιας και προέκυπτε κενό ασφάλισης στο ΕΤΑΑ, το διάστημα που ασφαλίζονταν στο ΙΚΑ, το υπουργείο Εργασίας, απέστειλε νέο έγγραφο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ασφαλιστική τακτοποίηση των εν λόγω ασφαλισμένων και η μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών από το Ι.Κ.Α. στους αντίστοιχους τομείς του Ε.Τ.Α.Α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν θα οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές στο Ε.Τ.Α.Α. για τα επίμαχα χρονικά διαστήματα.