Οικονομία

Νέος υποσταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά

Νέος υποσταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά Νέος υποσταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά Φωτογραφία: Νέος υποσταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά
Νέος υποσταθμός του ΕΚΑΒ στα Χανιά Στην δυτική είσοδο της πόλης των Χανίων, έχοντας τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης στην παλιά και νέα εθνική οδό την ενδοχώρα, το κέντρο των Χανίων καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, λειτουργεί από σήμερα υποσταθμός του τομέα ΕΚΑΒ Κρήτης.

Ο υποσταθμός στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου Κλαδισσού που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή και εξασφαλίζει εκτός από την δυνατότητα της άμεσης επέμβασης, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ καθώς και την κάλυψη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στο κλειστό γυμναστήριο.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με την ευκαιρία της λειτουργίας του υποσταθμού ο αντιδήμαρχος Μανόλης Αδοντάκης, « ο χώρος αυτός ικανοποιεί τις ανάγκες αξιοπρεπούς και λειτουργικής στέγασης των εργαζομένων και παράλληλα αποτελεί ένα κομβικό σημείο σε γεωγραφικό επίπεδο, για το σχεδιασμό των δρομολογίων του Εθνικού Κέντρου 'Αμεσης Βοήθειας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία του ΕΚΑΒ, καθώς και τα στελέχη που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, για τη συνεργασία, προς όφελος της κοινωνίας των Χανίων.

Στρατηγικά σωστή κίνηση χαρακτήρισε τη λειτουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Παρασκευή Ορφανουδάκη.

O υποσταθμός έχει χαρακτηριστεί ως Ιατρείο, βρίσκεται εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Κλαδισού, είναι 50 τετραγωνικά μέτρα, ενώ σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο χρόνος παραχώρησης του έχει οριστεί στα δέκα χρόνια.
Την ανάγκη της ορθολογικής διαχείρισης του προσωπικού και του στόλου του ΕΚΑΒ με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τις δυνατότητες της υπηρεσίας επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Αντώνης Κιοπές.

Σχολιάζοντας την λειτουργία του νέου υποσταθμού υποστήριξε ότι, « κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει σημαντικά στη λειτουργία της υπηρεσίας».

Ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε αντίθετος στην πρόταση του δήμου Αποκαρώνου για την λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ σε σημείο της Εθνικής Οδού Χανίων- Ρεθύμνου λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο καθώς όπως επεσήμανε, «δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα ασθενοφόρα ούτε το απαραίτητο προσωπικό για να στελεχωθεί μια τέτοια μονάδα».