Οικονομία

Ικανοποίηση για την συμμετοχή των πολιτών στη ρύθμιση οφειλών προς το δήμο Καρδίτσας

Ικανοποίηση για την συμμετοχή των πολιτών στη ρύθμιση οφειλών προς το δήμο Καρδίτσας Ικανοποίηση για την συμμετοχή των πολιτών στη ρύθμιση οφειλών προς το δήμο Καρδίτσας Φωτογραφία: Ικανοποίηση για την συμμετοχή των πολιτών στη ρύθμιση οφειλών προς το δήμο Καρδίτσας
Ικανοποίηση για την συμμετοχή των πολιτών στη ρύθμιση οφειλών προς το δήμο Καρδίτσας Οφειλές ύψους 3.200.000 ευρώ προς το Δήμο Καρδίτσας ρύθμισαν 1.502 οφειλέτες του Δήμου, αξιοποιώντας τη σχετική ρύθμιση, για την οποία ήδη έχει δοθεί παράταση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή.

Επιπλέον, μαζί με την ρύθμιση που «έτρεχε» πέρυσι, έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους συνολικά 2178 οφειλέτες οι οποίοι οφείλουν συνολικά 3.786.179.

Οι συνολικές, πάντως, ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου ανέρχονται περίπου στα 7,5 εκατ. ευρώ, όπως επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σωτηρία Μπακαλάκου. Συνεπώς, περισσότεροι από το 50% των οφειλετών έχουν ανταποκριθεί στη ρύθμιση.

Ενώ οι υπόλοιποι, έχουν στη διάθεσή τους 20 μέρες περίπου για να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, μετά την λήξη της ρύθμισης, ο Δήμος Καρδίτσας θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων, ενώ η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου απέστειλε ατομικές ειδοποιήσεις σε όλους τους οφειλέτες, όπως και έχει αναρτήσει σε συνεργασία με τους Προέδρους σχετικές ανακοινώσεις στα κοινοτικά καταστήματα και σε καφενεία σε όλες τις Κοινότητες, επισημαίνοντας προς τους οφειλέτες του Δήμου να μην χάσουν την "χρυσή" αυτή ευκαιρία.

Να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία για τους οφειλέτες καθώς μπορεί να τύχουν απαλλαγής των προσαυξήσεων μέχρι και στο σύνολό τους, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξουν, σημειώνει η ίδια.