Οικονομία

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους και απολυμένους απο το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους και απολυμένους απο το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους και απολυμένους απο το ΙΝΕ ΓΣΕΕ
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους και απολυμένους απο το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της NUTRIART αλλά και ανέργους έως 24 ετών.

Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η παροχή ενίσχυσης και υποστήριξης στους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας NUTRIART, ειδικότερα σε όσους απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 25/06/2013 έως 16/11/2013 καθώς και σε νέους ανέργους, ηλικίας κάτω των 30 ετών που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου λειτουργούσαν μονάδες της εταιρίας Nutriart και διαμένουν οι πρώην εργαζόμενοι της.

Στο πρόγραμμα θα υλοποιηθούν πέντε ενέργειες και ειδικότερα οι πρώην εργαζόμενοι της NUTRIART έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ενέργειες επαγγελματικής συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, επιδότησης αυτοαπασχόλησης- έναρξη νέας επιχείρησης και κινητικότητας.

Στο Έργο προβλέπεται η συμμετοχή των πρώην εργαζόμενων της NUTRIART και των νέων ανέργων  στις ακόλουθες ενέργειες:

    Επαγγελματική συμβουλευτική.
    Κατάρτιση.
    Προώθηση επιχειρηματικότητας.
    Ανάπτυξη φυτωρίου επιχειρήσεων.
    Επιδότηση κινητικότητας.

Το Έργο υλοποιείται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Για την συμμετοχή των πρώην εργαζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επίδομα συμμετοχής καθώς και εκπαιδευτικό επίδομα.

Το Ινστιτούτο Εργασίας καλεί τους πρώην εργαζόμενους της NUTRIART να επικοινωνήσουν με τις δομές του προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου και να επικοινωνήσουν στην Αθήνα τηλεφωνικά με την κα Μπιτσίνη 210.3327746 και στην Θεσσαλονίκη  τηλεφωνικά με τον κ Καραγκούνη 2310.385810-4.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών, με προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους, κατόχους ή μη κάρτας ανεργίας όσους δεν συμμετείχαν για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών σε πρόγραμμα· κατάρτισης και σε όσους έχουν διακόψει την εκπαίδευσή τους.

Προθεσμίες υποβολής αίτησης
Για να θεωρηθεί έγκυρη η αίτηση σας θα πρέπει να έχει αποσταλεί έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.
- Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.
- Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στη αποστολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
- Σε περίπτωση που κατατίθεται αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικά, ως έγκυρη θεωρείται η ημερομηνία κατάθεσης/συμπλήρωσης της αίτησης.